FREDAG 8. AUGUST 2008

Stian Sundseth lei av å bytte på keeperplassen.
-SNART MIN PÅ HELTID!

(On the road) Etter å ha vært IL Tempos klare førstekeeper hele fjorårssesongen var det ingenting som tydet på at Stian Sundseth skulle havne i den situasjonen han nå har havnet i. Men med flere middelmådige kamper tidlig i sesongen står han nå side ved side med keeperkollega Tor Martin Olsen idet høstsesongen tar til. Treningskampen mot Kattem Amason sist tirsdag viste at de to ikke står langt fra hverandre i kvalitet og at det kan være dagsformen og vinnerinstinktet som avgjør hvem av dem som får klippekort mellom stengene.

- Jeg vil ikke gå med på at jeg tok plassen for gitt og ikke ga mitt beste. Jeg gjør alltid mitt beste for IL Tempo. Jeg var ikke den eneste som ikke var på topp i begynnelsen av sesongen, men det merkes så mye bedre når keepere gjør småfeil enn når utespillere gjør det, sa Stian Sundseth etter treningskampen som IL Tempo 8-0.

Dette var faktisk andre kamp på rad Sundseth holdt nullen, ettersom han stod over oppgjøret mot National 2 (5-2). Inkludert de siste 10 minuttene mot KIL/Hemne 2 (4-6), seieren over Kroppan (9-0) og 45 minutter mot Kattem uten baklengs er det dermed over 2 timer siden sist Sundseth slapp inn mål. Keeperen mener statistikken taler for seg og at det ikke kan være tvil om hvem av de to som starter høstsesongen som førstemålvakt.

Toppet seg under 2. omgangen mot Kattem Amason
Den alltid like joviale Tor Martin Olsen har på sin side ingenting imot at Stian Sundseth får keeperplassen på permanent basis, men skynder seg å understreke at det forutsetter at han selv får muligheten som hengende spiss i flere kamper på rad.

- Ja, jeg mener jeg har fortjent det. Jeg har knapt spilt 60 minutter for IL Tempo som utespiller, men har levert stødig spill, én tuttis og to mål. Jeg mener den statistikken taler for seg og er langt bedre enn både Fincken, Haaken, Magnum og alle de andre som søler bort sjanse etter sjanse, sier Olsen i et sjeldent edruelig øyeblikk.

IL Tempos utsendte sitter igjen med en følelse av at siste ord ikke er sagt i denne saken og lover å følge kampen om keeper- (og spiss-) plassen tett i tiden som kommer.