TORSDAG 21. AUGUST 2008

Spenning til siste hull da Erik Eikebrokk vant sin første iPGA-turnering:
Birdie, birdie. NAMNAM

(Stjørdal Golfklubb) Strålende vær og strålende greener, kombinert med strålende spill, la grunnlaget for Erik Eikebrokks første seier på iPGA Touren (ikke-PGA-touren) forrige helg. Eikebrokk spilte langt under pari, noe som i motsetning til andre idretter er en fordel i golf, holdt hodet kaldt på siste hull og vant til slutt med to slag. Etterpå var det en strålende fornøyd Eikebrokk som kunne speile seg i blitzregnet utenfor klubbhuset og stolt motta førstepremien foran jublende fans.

- Først og fremst må jeg få lov til å takke Trondheim Golfsenter for et strålende arrangement. Jeg skal heller ikke glemme å takke alle de andre deltagerne (44 stk) for at de stilte opp og gorde sitt til at prestasjonen virker enda større, sa en sympatisk Eikebrokk etter siste bogeyputt.

For etter 3. runde var det strengt tatt ikke lenger tvil. Lederen etter dag 1, Jan Myhre, lot seg fullstendig psyke ut etter å ha blitt plassert i lederflighten sammen med Eikebrokk og veteranen Sigmund Hatling. Myhre ledet med hele 6 slag etter lørdagens 36 hull, men klappet helt sammen midtveis ute i 3. runde. Eikebrokk klinte til med en 77-runde (par 71), mens Myhre brukte 11 slag mer. Med det var Myhre så godt som ute av kampen om 1. plassen. Dermed tydet det meste på at kampen ville stå om Alexander Michelsen og Eikebrokk om 1. plassen mens Hatling med solid spill på runde 4 kunne sikre seg en plass på pallen.


Fantastisk 3. runde etterfulgt av solid 4. runde
For selv om Eikebrokk ledet med 4 slag før 4. runde ville det ikke vært første gang Eikebrokk fikk en såkalt hjerneblødning under turnering. For mens Michelsen i flighten før kunne gå ubekymret til verks og ikke la seg presse av å lede turneringen, visste Eikebrokk at han med en 82-runde garantert ville holde Michelsen på armlengdes avstand. Men slik skulle det ikke gå...

For mens Michelsen fortsatte å spille bra, åpnet Eikebrokk med katastrofale 18 slag (par=12) på de tre første hullene. Forspranget var dermed så godt som spist opp og Eikebrokk hadde en jobb å gjøre. Men etter birdie på hull 9 var Eikebrokk igjen 4 slag foran og hadde et mer enn godt nok forsprang før siste 9. Men uten å ville vite hvordan Michelsen spilte kunne ikke Eikebrokk vite noe før sikkert før alle slag var talt opp i klubbhuset og Trondheim Golfsenter kunne utrope Eikebrokk som vinner, to slag foran Michelsen.

Det ble ikke verken diplom eller pokal, men en putter av merket Odyssey Black Series 1 til vinneren og et dusin baller. Michelsen måtte ta til takke med en ny golfbag, mens Hatling bare var fornøyd med å være dobbelt så gammel som vinneren...

PS: Morten Solem og Daniel Forfang har ikke svart på IL Tempo.no sine henvendelser denne uken.

RESULTATER TRONDHEIM GOLF MARATON
SPILLER
R1
R2
R3
R4
Totalt
Poeng
Erik Eikebrokk
86
82
77
86
331
154
Alexander Michelsen
92
88
86
90
356
152
Sigmund Hatling
83
81
85
86
335
145
Jan Myhre
80
79
88
99
346
138