LØRDAG 20. SEPTEMBER 2008

IL Tempo-spiller retter advarende pekefinger mot dommere:
- I wonder, is it because I'm black?

(Klæbuveien) På 47 kamper har IL Tempos Bruno Coelho pådratt seg hele 13 gule kort, noe som gir et snitt på gult kort hver tredje kamp. All den tid IL Tempos spillere forøvrig nesten ikke har pådratt seg kort de tre siste sesongene, føler Coelho nå det er på sin plass å spørre om det er av rene sportslige årsaker at han får alle disse kortene, eller om det er en rasistisk ukultur som preger dommerstanden i trøndersk 5. divisjon. Flere motspillere IL Tempo.no har vært i kontakt med i forbindelse med Coelhos utspill mener spilleren har seg selv å takke.

- Det er ikke rart Coelho pådrar seg kort. Jeg kan aldri i verden tenke meg at dette har med hudfarge å gjøre. Coelho er vel den spilleren i 5. divisjon som kjefter mest på dommeren, filmer mest og takler styggest, sier en KIL/Hemne-spiller som ønsker å være anonym.

Bruno Coelho har enda ikke blitt utvist i IL Tempo-trøya, men ble byttet ut ved pause i kampen mot Malvik 2 av preventive årsaker. Foran seriefinalen mot KIL/Hemne 2 har klubben mange spillere ute med skade, og ledelsen tok derfor ingen sjanser med Coelho. Det taktiske byttet kunne kostet IL Tempo seieren mot Malvik 2, da stillingen ved pause var 2-1, men laget dro til slutt i land en fortjent 5-1 seier.

- I wonder, is it because I'm black?
Når Bruno Coelho får høre utspillet fra KIL/Hemne-spilleren fnyser Coelho av det hele og vifter med hånden på en veldig jentete måte.

- This is a whichhunt on my playing personality from IL Tempo-players, the opposition players and the referees. I wonder, is it because I'm black? spør Coelho retorisk og lar spørsmålet henge i lufta.

Spilleren selv stiller seg helt uforstående til utspillet og avviser momentant at han verken har for vane å falle lett, prate på motspillere gule kort eller takle stygt.

- This is all part of the game. Football is not a matter of life or death. It's way more important than that, sier en tankefull Coelho før han avslutter intervjuet med følgende melding til ikke bare denne KIL/Hemne-spilleren, men til alle som måtte entre banen lørdag 27. september:

"I will crush you! Like a cockroach!" sier Coelho og klasker håndflatene mot hverandre.

For på lørdag, da kan selv Bruno Coelho pådra seg gult kort, så fremt han ikke har lyst til å spille kretsmesterskap da...