MANDAG 29. JANUAR 2008

IL Tempo rotet bort seieren 4 minutter på overtid
- TØFT Å SVELGE

(Ånesøyan) Da IL Tempo gikk til pause med 2-0 ledelse gikk man fra håp over til tro. Da KIL/Hemne snudde 0-2 til 3-2, gikk troen over i ukristelig retorikk og bannskap. Da Kent Stian Holmli sørget for 5-4 med det siste sparket på ballen i ordinær tid, var mirakelet nesten for stort til å fatte og på nivå med da Jesus stod opp fra de døde. Men kanskje var historiene om mannen med skjegget, som gikk på vannet og mettet et helt folkeslag med sitt enorme morrabrød, likevel bare gode historier. For mirakelet på Ånesøyan nådde ikke sitt høydepunkt enda. Ikke før skapelsesberetningens åttende dag. Da KIL/Hemne scora fire minutter på overtid og feiret som det var julaften og skjærtorsdag på samme dag og IL Tempo satt igjen med skjegget i postkassa.

For da man etter 2004-sesongen trodde det ikke var mulig å komme nærmere (mistet seriemesterskapet på færre scorede mål), var det likevel det. Etter 92 spilte minutter ledet IL Tempo kampen 5-4, toppet tabellen to poeng foran KIL/Hemne og gledet seg til diplom fra Fotballkretsen, kretsmesterskap og opprykksfeiring. Men så kom mirakelet. Igjen. KIL/Hemnes mirakel. 5-5 og game over.

- Det var tungt der og da, sier Ketil Thorsø. Veldig tungt. Men nå er vi klar for en ny sesong. Hvem skal stoppe oss neste år?

Konspirasjon?
Etter å ha blitt plassert i samme avdeling som fjorårets nedrykkslag fra 4. divisjon et utall år på rad venter man nå spent på hvilket lag som skal matches mot IL Tempo neste år. For en rask studie av hvilke lag IL Tempo kan komme til å møte skaper ikke frykt på første benk i IL Tempo-katedralen. Ambisjonene i IL Tempo er nemlig de samme, og det er ingenting som tyder på at stallen svekkes foran jubileumssesongen. Neste år fyller IL Tempo nemlig 10 år.

- Kanskje var det forutbestemt. Kanskje var det skjebnens lodd å bestemme at det er i jubileumssesongen det skal skje. Det vi har gått og ventet på. Det er i alle fall ikke snakk om å senke forventningene. Stallen er den samme, ja, faktisk har vi planer om å forsterke den, heve treningsnivået og bli et enda bedre lag, sier vikarierende coach Tor Martin Olsen etter matchen.

IL Tempo benytter anledningen til å ønske KIL/Hemne 2 lykke til i 4. divisjon og ønske Trøndelag Fotballkrets god bedring.