SØNDAG 3. MAI 2009

IL Tempo GKs David Thyge Nielsen imponerte på iPGA-touren:
4. plass i åpningsturnering!

(Stjørdal Golfklubb) David Thyge Nielsen overrasket alle med en imponerende 4. plass i årets første turnering på iPGA-touren (ikke PGA-touren, red.anm.). Stjørdal GK åpnet sin våryre bane fredag 1. mai og Nielsen lot seg ikke affisere av premierenerver og endte bare ett slag bak 2. plassen. Vinneren Julie Hoås Kristiansen var det dessverre ingenting å gjøre med og Nielsen avviser på det sterkeste at det er flaut å bli slått av en jente. 26-åringen mer enn antyder at dette langt fra er første gangen. Erik Eikebrokk imponerte ingen og endte på nedre del av resultatlista.

- Jeg er godt fornøyd med 4. plassen og kaster ikke bort en kalori på å tenke på hva som kunne vært hvis såfremt ifall jeg hadde gjort det ene eller det andre slaget litt bedre. Golf er en idrett med opp- og nedturer og dette er så absolutt en opptur, sier Thyge Nielsen i en facebook-comment.

Konseptet "Flaggturnering" dreier seg om at hver enkelt spillere "får utdelt" et bestemt antall slag basert på hcp (spillerhandicap) og slopetabeller (banens vanskelighetsgrad) og spiller til det ikke er flere slag igjen. Thyge Nielsen hadde tilgjengelig 97 slag og greide å fullføre hele banen én gang med 4 slag tilgode. Dermed kunne han begynne på nytt igjen på hull 1 og greide å sette ballen i koppen på det fjerde slaget. Dermed ble Thyge Nielsen én av få spillere som fullførte 19 hull. Vinneren, Hoås Kristiansen, fullførte 20.

Bare ett slag fra 2. plass
Thyge Nielsen avviser at han er bitter på å bare være ett slag bak edlere medaljer, men hadde han brukt én putt mindre på hull 1 (det som ble hull 19 på runde 2) ville muligheten for å avansere to plasser vært veldig stor.

David Thyge Nielsen la i 2000 golfkøllene på hylla og tok dem ikke for alvor frem igjen før denne sesongen. Nå legger ikke Nielsen skjul på at han satser på golfen og investerer mye tid og penger i idretten.

- Denne plasseringen vil kun motivere meg til å satse enda hardere og trene enda mer. Målet for sesonge er lag-NM med IL Tempo GK og målet er selvfølgelig opprykk til 4. divisjon, avslutter en fornøyd sesongdebutant.

For ordens skyld, Thyge Nielsen vant en kopp kaffe og et gavekort på 200 kr og gjør med det et solid byks på pengelisten som gjennom hele sesongen bestemmer hvem som er den beste golferen (ala verdenscup).

Det har ikke lyktes IL Tempo.no å komme i kontakt med Erik Eikebrokk etter dagens fadese.