TORSDAG 7. MAI 2009

IL Tempo-keeper Tor Martin Olsen TORdner etter Vestbyen-tap:
-MÅ SATSE PÅ DET SOM E MENING I!

(Cirkus) Han står i baren på Cirkus og gjør sitt aller beste for å virke edru. Han foreleser meg om innsats, moral og jerndisiplin. Sier at IL Tempo må satse på det som e mening i. At korte pasninger i eget forsvar er bare tull og at på fotballbanen er det bare en retning som gjelder, og det e forover det. To Burn-burker hever koffein-nivået til nye høyder, adrenalinet bruser og det lyser i øynene på spilleren som går under økenavnet "Kula". Han fekter febrilsk og uforståelig med armene og kjeften går i ett sett. Det å stå på samme banehalvdel med Tor Martin Olsen er overraskende likt som å henge i baren sammen med han.

Olsen mener IL Tempo-forsvaret ofte gjør ting for komplisert og for vanskelig. Når ballen ligger der tilgjengelig for å klarere er det bare én ting å gjøre:

- Ja, det e bare å måk'en unna det!

Da Olsen signerte for IL Tempo forut for 2008-sesongen forsøkte han først å få innpass i gruppa gjennom plutselige treningsopptredener. Han spilte hengende spiss uten defensivt ansvar, forsøkte hæltuttis ved enhver anledning (uten å lykkes en eneste gang, ettersom Preller var skadet på dette tidspunktet red.anm) og avsluttet kun med tåa. Suksessen lot vente på seg og Olsen ble uglesett av de øvrige spillerne.

Noen måneder senere returnerte Olsen som keeper og solskinnshistorien skulle begynne.

Tapte kampen om keeperplassen, men likevel glad som en laks
Daværende førstekeeper Stian Sundseth delte villig på keeperansvaret i 2008-sesongen mot at amerikansk uttakning skulle gjelde i de viktige kampene. Til tross for at Olsen spilte bra, spilte Sundseth bedre på sensommeren og sikret seg keeperplassen i seriefinalen mot KIL/Hemne 2 sent i september. Olsen stilte solidarisk opp som keepertrener og moralsk støtte, men legger ikke skjul på at han helst hadde sett sitt eget navn stå i lagoppstillingen den skjebnesvangre dagen.

- Sundseth er bra, men jeg er bedre, sier Olsen selvsikkert (og fekter enda mer med armene. Han begynner å fekte med føttene samtidig og kaller det dans.)

Denne sesongen har Sundseth gått AWOL (absent without leave), før han senest har flyttet til hovedstaden, og Olsen har for alvor gjort keeperplassen til sin egen, etter en rekke gode opptredener i preseason og seriekampene så langt. Olsen har den videre planen klar allerede:

- Målet er å være det beste laget og det beste må være å være den beste spilleren på det beste laget. Jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker meg "Årets spiller"-pokalen på peishylla, gliser en smørblid Olsen.

PS: Kaptein Bjørn Magnus Iversen er på sin side i harnisk over det han mener er en altfor lang bilderekke av lettkledte IL Tempo-spillere uten at han selv har vært avbildet med sin nøttebrune kropp.