SØNDAG 14. JUNI 2009

Bent Skretting er klar i sin dom etter gjennombruddet:
- MIDTSTOPPER-PLASSEN ER MIN!

(Snørrvik) Da Andreas Thyge Nielsen stod over kampen mot Tydal 2 fikk Bent Skretting sjansen som høyreback. Skretting leverte. Da Ketil Thorsø stod over kampen mot Charlottenlund 2 fikk Bent Skretting sjansen som midtstopper. Skretting leverte. Etter sine to beste kamper i IL Tempo-trøya er 86-modellen klar i sin sak: "Midtstopper-plassen er min!" Statistikken er utvilsomt på Skrettings side: Han har spilt 11 kamper for IL Tempo...og vunnet samtlige!

Da Bent Skretting debuterte for IL Tempo mot National 2 i 2008 ble han samtidig den 14. i rekken av spillere som har scoret i debuten for klubben. Av disse 14 er Skretting én av fire som har kommet inn som innbytter i debuten og scoret. De øvrige tre er Thomas Osheim, Morten Solem og Tor Martin Olsen.

En statistikk som kanskje er enda mer imponerende er at med Skretting på banen taper aldri IL Tempo. Ja, faktisk avgir ikke laget poeng engang. Skretting har vunnet samtlige 11 kamper han har spilt for IL Tempo og målforskjellen er imponerende 63-13. Utrolige tall. Om denne statistikken har noe for seg og Skretting virkelig er så god som tallene taler, er vanskelig å si, men ifølge Skretting selv er tallene utvetydige i sin dom.

- Det kan ikke være tvil om at IL Tempo er best tjent med at jeg er på banen. Greit nok at Ketil Thorsø er "årets spiller" så langt, men jeg vinner alle kamper jeg spiller. Det gjør ikke Thorsø, sier Skretting.

Endelig kamp om forsvarsplassene
Flere såkalte forstå-seg-påere har de siste sesongene oppfordret til større kamp om forsvarsposisjonene. Andreas Thyge Nielsen, Stein Roar Skretting, og Håkon Hiller har nærmest hatt vetorett på 3 av plassene i firer'n bak. I år har Thorsø tatt Skrettings plass (Skretting har et såkalt hvileår), mens Vidar Guttormsen nærmest har gjort venstrebacken til sin egen etter flere gode kamper. Dette, mener forstå-seg-påerne, har ført til at forsvarsfirern underpresterer, all den tid de ikke trenger å spille opp mot sitt beste for å beholde plassen.

Dette kan det bli en slutt på nå, for det var ikke bare Bent Skretting som storspilte på ny plass mot CSK 2. For om Christian Mjølhus fortsetter å spille høyreback slik han gjorde sist, kan veien tilbake på laget bli lang for legenden Andreas Thyge Nielsen. Ikke nok med at Mjølhus 2 sammen med Skretting var banens beste mot CSK 2, men Bent Skretting viste mot Tydal 2 at også han kan levere gode saker på høyrebacken. Fortsetter tendensen kan Thyge fort bli nødt til å begynne å trene for å spille seg inn på laget igjen. Kanskje ikke så dumt, igrunn.

PS: IL Tempo har endelig sikret seg treningstid. Treningene starter opp torsdag 25. juni kl. 19:00 på Romolslia kunstgress og vedvarer så lenge behovet måtte være der.