TIRSDAG 16. JUNI 2009

IL Tempo-spiller raser mot kjeftbruk og gneldring:
BER OLSEN HOLDE KJEFT!

(Stjørdal GK) Leder i spillerutvalget, Morten Solem, har sett seg lei på medspillernes vedvarende gneldring og kjefting på dommer og motspillere. Nå ber Solem bråkmakerne holde kjeft og konsentrere seg om seg selv. Især er det Vegar Olsen som får gjennomgå av eks-hopperen, som selv var kjent som en sinnatagg i hopp-miljøet.

- Når man etter hvert har spilt noen fotballkamper, og begynt å nærme seg middagshøyden for fotballkarrieren, må det gå an å utvise litt rutine og være litt taktisk klok. I stedet for å høylydt remje løs mot dommeren og stille spørsmål ved hans vett og mentale tilstand, må det gå an å ta "en Fincken" og rose dommeren for at han i det hele tatt tar seg tid til å møte opp, sier Solem.

Spesielt er det Vegar Olsen og Bruno Coelho som får gjennomgå. I 2008-sesongen kunne man i perioder få inntrykk av at det var Coelhos nisje å dra på seg idiotiske gule kort, all den tid hans prestasjoner på banen ikke ga han ønsket mengde spalteplass på sportssidene. Da han bakte på sin bedre halvdel en bolle i ovnen og heller ikke da fikk førstesiden på IL Tempo.no, skal det ha gått en kule varmt i Klæbu-veien.

Olsen og Coelho har begge spilt 55 kamper for IL Tempo. Førstnevnte har dratt på seg 11 gule og 3 røde kort, mens den visumløse portugiser'n har 15 gule, men ingen røde. Mangelen på røde kort understreker teorien om at Coelho drar på seg gule kort bare for show, all den tid det ser ut til at han har både kråkfoten og slengleppa under kontroll etter å ha fått den første advarselen fra mannen i sort.

- Ja, etter at Coelho får det gule kortet oppfører han seg som et lam. Som om immigrasjonspolitet stod utenfor døra hans, koketterer Solem.

Lei av vedvarende remjing og gneldring
Solem er rask med å understreke at han for all del ikke mener at det skal være knyst på banen og at IL Tempo-spillerne skal spille uengasjert og uanimert, men at det går en grense mellom barnslighet og iver.

- Når Coelho ligger og vrir seg på bakken og vifter med høyrehånda opp i været og hyler av smerte for å lure dommeren til å gi gult kort til motspilleren, blir det bare for dumt. Spesielt når Coelho er frisk og rask og oppe på føttene umiddelbart etterpå, klager Solem og er overbevist om at Coelho er en barsking hvis han vil.

Når det kommer til tøffingen Vegar Olsen mener Solem det dreier seg om noe helt annet.

- Ja, her har vi å gjøre med en skikkelig diamantgutt. Det beste (verste?) eksemplet på hårfønergenerasjonen i IL Tempo. Hvis det er noen som kakker han på ankelen eller kommer borti håret hans, begynner han å frese og truer med å klippe ned vedkommende eller sklitakle han ut av banen. Til Olsens forsvar skal det sies at det er et fåtall som takler renere, men det er den vedvarende gneldringa og remjinga mot motspillere og dommere jeg synes han kan holde seg for god til å drive med.

- Vi er voksne folk nå, sier Solem.

IL Tempos utsendte kan ikke unngå å legge til at to minutter etter samtalen med Solem, slår Solem på hull 1 på Stjørdal Golfklubb ut en ball med mindre hell. I korte trekk kan det sies at 7'er-jernet til Solem gikk lenger enn det ballen gjorde og hullet Solem etterlot seg på utslagsområdet ikke lot seg reparere med en stakkars greengaffel.