TIRSDAG 21. JULI 2009

Spilleragentene strømmer til IL Tempos kamper!
Klart for spiller-exodus fra
IL Tempo?

(Ole de Mundial - VIKA-nytt) Mange vil nok klø seg i hodet over at et lag i norsk 5.divisjon får mer oppmerksomhet enn lag i Tippeligaen, men sånn har det nå engang blitt. På hver eneste kamp tropper talentspeiderne opp, i håp om å finne den neste Ruud Gullit, Xavi eller Quinton Fortune. De liker hva de ser i IL Tempo.

Vi treffer Real Madrids talentspeider Jack Karadas ved pølseboden på Selbu Gressbane. Han er her for å se på en ny midtstopper sier han, mens han imponert ser ut på banen der Håkon Hiller nettopp har vunnet en ny hodeduell. Karadas skuler på Hiller med dollartegn i blikket.

Norske klubber har en tendens til å overprise sine spillere. Ikke IL Tempo. En stk. Hiller er til salgs for rundt 600 000 kr. En pris som ikke skremmer vekk interesserte beilere. Karadas forteller videre at det er 8-9 storklubber som ofte frekventerer IL Tempos kamper på jakt etter nye stjerneskudd.

Dagen etter forteller IL Tempos ledelse at de har mottatt 5 konkrete bud på spillere. Atletico Madrid har bydd 300 000 kr for Vegar Olsen, Lyon byr 250 000 kr for Bent Skretting, Liverpool byr 200 000 kr  + Andrei Voronin for Ole Indergård (som de ser som en ideel erstatter for Xabi Alonso), Manchester City byr 1,2 milliarder for duoen Grahl Madsen/Finckenhagen og Longyearbyen IF byr 13 selskinn og en kullgruve for ballvirtuosen Erik Eikebrokk.

Alle tilbudene ble akseptert av IL Tempo, men falt sammen da IL Tempo-spillernes lønnskrav ble for høye, og Ole Indergård ikke besto legesjekken. De fant tilsammen 16 skader og et O2-opptak på nivå med Daniel Braatens. Erik Eikebrokk er i harnisk over at klubbene ikke ble enige om den personlige kontrakten. «Kjipt, skuffende og overraskende.» sier Eikebrokk som ville ha 4 isbjørner og datteren til Lensmannen i Longyearbyen i sign-on-fee. Så langt var ikke Svalbard-klubben villige til å strekke seg.

Dermed ser det ut som at IL Tempo får beholde alle sine spillere til høstsesongen starter opp igjen, noe som er dårlig nytt for de andre lagene i serien. Så da er det bare å vente å se hvilke lag som sender sine talentspeidere på IL Tempos kamper utover høsten, og hvor mange av spillerne som blir å se i store europeiske ligaer når vi skriver år 2010.