IL Tempo testet formen mot 4. divisjonslag før høstsesongen:
TAPTE 5-4 FOR NATIONAL

(Romolslia kunstgress) Etter å ha økt treningsmengden betraktelig i sommermåneden juli, var det fredag tid for å måle krefter mot 4. divisjonstoppen National på et Romolslia kunstgress badet i sol og varme. National stilte med bannere med nasjonalistiske slagord, flagg i rødt, hvitt og blått og en rekke tilskuere med tatoveringer, ørepynt, piggsveis og andre typiske nasjonalistiske trekk.

IL Tempo stilte med følgende lag i 4-1-2-1-2: Tor Martin "Kula" Olsen - Andreas "Thyge" Thyge Nielsen, Ketil "Ketta" Thorsø, Bent "Reiziger" Skretting, Christian "2" Mjølhus - Vegar "Keown" Olsen - Robert "Preller" Preller, Åsmund "Kongla" Nielsen - Erik "Eiki" Eikebrokk - Magnus "Magnum" Nielsen og Morten "Kulehoppern" Solem. Benken ble varmet av David "Slice" Thyge Nielsen og Stian "Fincken" Finckenhagen.

National hadde på forhånd varslet at de ville hente inn spillere fra fjern og nær for å matche IL Tempos solide mannskap. Men selv om det ble hentet inn folk fra øst og vest, Charlottenlund og Rosenborg, var det IL Tempo som skulle sette standarden tidlig. Høyhandicapperen Sølve Fottland viste tidlig prov på arroganse og koketthet, og ble hardt straffet. Eikebrokk snappet ballen og spilte gjennom Solem, som til tross for at han startet 30 meter bak en solariumsbrun og for anledningen platinablond Kevin Ingebrigtsen, nådde ballen først og alene med keeper gjorde landslagstreneren ingen feil. Ikke mange minuttene senere viste IL Tempo igjen frem angrepsstyrke da Magnus Nielsen plutselig var alende med keeper etter et Mjølhus-skudd fra distanse. Nielsen bommet én gang på åpent mål, to ganger og tre ganger. Da mente Solem at nok fikk være nok og tok ansvar med høyre fra 5 meter. 2-0 og det hele så lysende ut.

National kunne ikke finne seg i dette og marsjerte straks i angrep. Et langskudd fra 25 kunne ikke Olsen i målet holde og returen lot IL Tempo-stopperne som de ikke så. National var først frempå og kranglet reduseringen i mål. IL Tempo skulle ikke henge lenge med hodet og 3-1 målet kom snart etterpå. Åsmund Nielsen satte fart på venstre, løp av sin oppasser og la inn foran mål. Hit hadde "Magnum" timet løpet til perfeksjon og bredsidet ballen i hjørnet.

IL Tempo jobber på dette stadiet av kampen strålende og vinner ballen gang på gang høyt i banen. National forsøker seg på fikst spill på egen halvdel, men tyr stort sett til den lange når de passerer midtstreken. Ofte med presisjon dog, og med en tanksenter på topp fikk Skretting og Thorsø nok å henge fingrene i, men de gjorde jobben godt. National reduserer for andre gang midtveis i omgangen på en situasjon som minner mye om første-målet. En klarering etter corner blir ikke klarert langt nok, og mannen med det platinablonde håret og de hvite skoene får skyte relativt upresset fra 30. At ballen går i krysset, får stå for høyere makters regning. Før dommer Vaabenø blåser til pause utligner National på straffespark etter at en ilter Vegar Olsen blir litt for ilter og knøvler en National-spiller innenfor 16-meteren etter at motspilleren hadde tuppet ballen langt til side for mål. Mannen med de hvite skoene gjør ingen feil, denne gangen.

Tung 2. omgang
2. omgangen blir kaotisk fra ende til annen. National fester for alvor grepet, og et slitent IL Tempo-lag blir løpende mye imellom Nationals ballbesittende fotball. National virker bedre trent enn IL Tempo, men det skal snart slå tilbake. For etter at høyhandicapper Fottland først setter inn 4-3 på et hurtig tatt frispark mens IL Tempo hadde en spiller nede, header samme mann inn 5-3, dette på et tidspunkt hvor IL Tempo-keeper Olsen stod på feil bein. Man kan spørre seg om National-spillerne ikke har hørt om fair play-begrepet.

Etter kampen raste Olsen og mente Fottland utviste total mangel på respekt. "Så du virkelig ikke at jeg stod på feil bein," spurte Olsen retorisk.

National virker å ha avgjort kampen, men så skal IL Tempo plutselig få nye krefter. Om det er National som går tom eller fugl fønix som gjenoppstår i IL Tempo skal være usagt, men etter et øyeblikks magi fra Magnus Nielsen er IL Tempo igjen med i kampen. En pasning fra Solem blir dunket i mål fra 20 meter og duoen står nå med to mål hver. Et visst press fra IL Tempo skal likevel ikke resultere i utligning, til tross for en håndfull halvsjanser, og National tar fortjent nok hjem 5-4 seieren.

Likevel skal IL Tempo si seg godt fornøyd med å spille jevnt med et lag som ligger i toppen av 4. divisjon. Laget kan nå sies å være godt forberedt til høstsesongen tar til mot Nardo 3 på tirsdag.