Velkommen til IL Tempo

 

ONSDAG 16. SEPTEMBER 2009

Delte meninger om IL Tempos lille røde statistikk:
-24 RØDE ER FOR SLAPT!

(RVs valgvake) En undersøkelse fra i går, som IL Tempo.no som eneste norske medium har fått tilgang til, viste at IL Tempo-spillere har pådratt seg 24 røde kort på 159 kamper (noe som tilsvarer i snitt et rødt kort hver 6. kamp). Nå går tidligere IL Tempo-spillere ut med krass kritikk av dagens spillergruppe og frykter at tendensen skal påvirke resultatflyten. Lengst i kritikken går den tidligere stopperkolossen Stein Roar Skretting, som i sin tid som IL Tempo-spiller pådro seg kun ett gult kort på 25 kamper.

- Jeg føler at dagens spillergruppe mangler den tøffheten som skal til for å vinne jevne kamper. Det virker som det er viktigere å holde håret i orden, passe på at smykkene ikke faller av og at gårsdagens spray-tan ikke skal miste sin glans, sier Skretting i en kommentar, og fortsetter:

- Dagens hårfønergenerasjon blir sinte og forbannet helt uten grunn når motspillerne takler dem hardt eller bare tar på dem. Da tar de til motmæle, enten ved å sparke ned motspillere eller kjefte dommeren huden full, og pådrar seg idiotiske kort som selvfølgelig har en negativ innvirkning på kampresultatet. Noe jeg mener har gjort seg gjeldende flere ganger denne sesongen, tordner Skretting og retter med dette en advarende pekefinger foran kampen mot Charlottenlund 2 på onsdag.

Delte meninger
Om man tar for seg IL Tempos 6 siste røde kort, finner man ett ninjaspark på en motspiller (Tor Haakon Bjørgum), to stygge taklinger (Thomas Mjølhus), én jævla hestkuk (Håkon Hiller), en felling som bakerste mann (Tor Martin Olsen), to gule kort for henholdsvis hundsing og løfting av dommer (Stian Finckenhagen) og en professional foul (Vegar Olsen).

Oppsummerer man dette fra et sosio-psykologisk standpunkt, er det derimot ingenting som tyder på at Skretting har rett i sine antagelser om at det er en negativ holdningskultur som preger IL Tempo-stallen. Uttalelser fra en annen tidligere IL Tempo-spiller, hardhausen Thomas Sundberg, går i motsatt retning av det Skretting utbasunerer.

- Jeg synes IL Tempo har gått på noen unødvendige smeller denne sesongen. Spør du meg, sier jeg det er fordi de ikke spiller tøft nok. Det er på tide å steppe opp, 24 røde kort på 10 år er for slapt, mener Sundberg.

Er 24 røde kort på 10 år for slapt?
- Målområdet her bør være minst å nærme seg et snitt på rødt kort hver 3. kamp, sier Sundberg og avviser at dette vil gå på akkord med de sportslige målene klubben har budsjettert med.

- Tvert imot! Det viktigste er å gå av banen med visshet om at man har knust motstanderen. Vinner man krigen, er det ikke så farlig om man taper kampen, sier en triumferende Sundberg og understreker at han aldri tapte en eneste kamp (være seg krig) for IL Tempo.

For ordens skyld, Thomas Sundberg har en av de dårligste statistikkene noensinne som IL Tempo-spiller. Han vant bare 9 av sine 23 kamper (39%) for IL Tempo, og pådro seg faktisk kun 3 gule kort, noe som tilsvarer gult kort hver 7. kamp.