Velkommen til IL Tempo

 

FREDAG 28. JANUAR 2011

IL Tempo vurderer å bannlyse bruken av sosiale medier:
FACE/OFF

(Regnbuen og luftslottet) Etter at flere IL Tempo-spillere har brukt sosiale medier som Facebook og Twitter til å avsløre forhold i IL Tempo som burde blitt holdt internt i laget, har IL Tempo-styret vurdert å nekte spillere å uttale seg online om saker som angår IL Tempo. Om retningslinjene ikke overholdes, kan resultatet bli at spillerne nektes bruk av sosiale medier i det hele tatt.

Facebook er et sosialt nettverk, der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der kan han/hun skrive om seg selv, legge ut bilder samt snakke med andre. Nettsamfunnet har mer enn 500 millioner aktive brukere på verdensbasis, og nesten halvparten av alle nordmenn har opprettet profil.

- Facebook er en flott arena til å holde kontakten med venner og bekjente man ikke møter til daglig, sier Tor Martin Olsen, som selv sier at han ikke er noen stor Facebook-bruker.

- Jeg er kanskje innom et par ganger i uka for å sjekke om det har skjedd noe nytt.

Det er likevel ikke alle i IL Tempo som har kastet seg på den nye kommunikasjonsbølgen. Håkon Hiller, som er førstegenerasjons Commodore 64-bruker, sverger fortsatt til hjemmetelefon og brevpost.

- Jeg bruker til nød fax, men da skal det være en skikkelig hastesak, sier stålmannen.

Frem til forrige sesong hadde ikke IL Tempo opplevd problemer med de sosiale mediene. Men utstrakt bruk av Facebook og et stadig tynnere filter for personlige ytringer, førte til at klubbens styre nå har sett seg nødt til å aksjonere.

- Første gangen vi måtte reagere var etter 1-6 tapet for Fosen i nest siste seriekamp i fjor. Vi var ikke før kommet på ferja fra Rørvik før Vidar Skaget Aune var fremme med den fikse telefonen sin og skrev i statusvinduet sitt at han hadde kastet bort dagen på "bonlandet" og at alle spillerne, foruten han selv, hadde sviktet totalt.

- IL Tempo måtte be Aune fjerne kommentaren og advarte samtidig spilleren om at gjentagelser av tilsvarende art ville føre til hardere bestrafning, i verste fall bøter og utestengelse.

Skaget Aune har siden holdt seg til uskyldig rosa-blogging, men noen annen preventiv virkning lot derimot vente på seg.

Rundt juletider ble en rekke IL Tempo-spillere såkalt tag'et etter å ha blitt fotografert i omstendigheter rundt særdeles festlige lag.

-
Som forbilder for barn og unge verden over er det særdeles uheldig at IL Tempo som klubb sender ut signaler om at det er ok å drikke seg helseløs, rave brølende rundt i gatene, denge i husvegger og generelt oppføre seg som apekatter.

Det som likevel fikk begeret til å renne over for IL Tempo, var da tidligere IL Tempo-spiller Stian Finckenhagen (se bildet over), hadde på seg IL Tempo-drakt mens han inntok stadig større mengder alkohol. Rusbrus skal ha vært inne i bildet. Finckenhagen skal utover kvelden i svulstige poseringer utfordret venner og bekjente til å knipse bilder av ham mens han gjorde skam på drakten og IL Tempo-logoen.

Dagen etter var Facebook full av usensurerte bilder av Finckenhagen i en rekke obskøne positurer. Det er naivt å tro at det som skjer på Facebook, ender på Facebook.

IL Tempo.no har vært i kontakt med Finckenhagen angående hendelsene:

- Det husker jeg ingenting av!

Senest i forrige uke avslørte Mats Koray Genc via Twitter at han hadde meldt overgang til 4. divisjonsklubben Bjørgan. Dette uten at IL Tempo hadde kommet til enighet med Fosen-klubben om en overgang.

IL Tempo-styret innkalte torsdag til spillermøte og skal der ha advart spillerne mot utstrakt bruk av sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn, som er Andreas Thyge Nielsens personlige favoritt, og om advarselen ikke tas til følge vil klubben pålegge spillerne å stanse all videre bruk av nettsamfunnene.