Velkommen til IL Tempo

 

FREDAG 1. APRIL 2011

Midtstopperkrise i IL Tempo etter Skrettings adieu:
MAGNUS SARHEIM GJØR COMEBACK

(Stavanger) Da overgangsvinduet stengte ved midnatt hadde IL Tempo enda ikke hentet inn noen erstatter for sms-Skretting. Det skulle likevel lykkes klubben i å få på plass en løsning. En gammel kjenning. En veldig gammel kjenning.

Magnus Sarheim spilte sin foreløpig siste kamp for IL Tempo i 2007-sesongen. Da også i en redningsaksjon. Foran bortekampen mot Mausund var IL Tempo kun 10 mann, Sarheim kom inn i 12. time og bidro til 3-2 seier, i det som forøvrig var Håkon Hillers plutselige debutkamp.

Nå skal duoen ironisk nok danne midtforsvar i 2011-sesongen.

Også i 2006 var Sarheims innsats redusert til bare én kamp. IL Tempo kom godt ut av det i 9-4 seieren over National 2, i en kamp comeback-kid "Big Jo" Darell ble den store helten med 4 mål, men en kamprusten Sarheim spilte en av sine dårligste IL Tempo-kamper.

Kan hende ikke så rart, all den tid han egentlig la skoene på hylla umiddelbart etter 2005-sesongens siste kamp, 3-2 seieren over allerede opprykksklare Ørland, med senere Rosenborg-spiller Kjell Rune Sellin på laget.

Selv om det er en rekke som går over 6 år, kan man si at Sarheim er inne i en god "steam", med 3 seire i sine 3 siste kamper.

Nå er spørsmålet om den 4. kommer i seriepremieren mot Glimt 30. april.

Sarheim selv tviler ikke:

- Jeg er ikke med for å revolusjonere noe. Jeg skal spille mitt spill, vinne hodeduellene og strø baller i bakrom.

Den nøttebrune 30-åringen frykter ikke at silkefoten har mistet sin glans.

- Talent varer evig. Når man først har lært seg halvtliggende vristpark, sitter det. Det er ingen som lærer seg å sykle to ganger heller, sier Sarheim komplekst.

Ryktene om et comeback har svirret lenge, faktisk i flere år. Kritikere mener Sarheims statistikk taler for seg, og frykter nå at comebacket skal føre til et resultat-havari for IL Tempo.

- Det kan ikke være bra for en klubb når de henter inn en spiller som har spilt 2 kamper på 6 år, og allerede den gangen var en verkebyll for den defensive statistikken.

Statistikken det siktes til taler på ingen måte til Sarheims fordel. På sine 75 kamper for klubben (bare 4 har spilt flere) har Sarheim vunnet 31, spilt 6 uavgjort og tapt 38). Kun Morten Berg kan vise til en dårligere seiersprosent.

Ex-spiller Emil Hauge frykter for IL Tempos fremtid.

- Skandale. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Det er begynnelsen på slutten når en klubb legger sin skjebne i føttene på en spiller som hyperventilerer bare han ser noen løpe etter bussen, sukker Kattem-spilleren.

Sarheim har ligget i hardtrening helt siden januar og skal allerede ha gått ned flere kilo. Direktøren i 0,1 tonn-klubben har satt seg tosifret mål på vekta innen april og legger ingenting imellom for å nå det han sikter etter.

- Daglige intervall-økter på mølla. 4x4 serier i styrkeavdelingen og moderat inntak av karbohydrater. Veien til en sunn kropp kan kanskje virke lang for mange, men ikke når man vet hva man driver med.

Sarheim flytter tilbake til Trondheim i løpet av neste uke, men kommer til å pendle til Stavanger, på IL Tempos regning, i en kort periode for å avslutte sine arbeidsforhold i oljebyen.