FREDAG 29. APRIL 2011

IL Tempo går revolusjonerende vitenskapelige veier for å nå toppen:
HVEM LØPER MEST?

(Regnbuen og luftslottet) I seriepremieren lørdag innleder IL Tempo et samarbeid med Skritt.no. Prosjektet regnes som enestående i norsk målestokk.

IL Tempo går vitenskapelig til verks for å nå toppen. Mot Glimt på lørdag spiller samtlige spillere med en bitteliten chip som måler hvor langt hver enkelt spiller løper.

Det vil også bli registrert antall kalorier forbrent, som i ettertid vil kunne si noe om arbeidsteknikken til spilleren.

- Det vitenskapelige aspektet ved fotballen blir stadig større og IL Tempo kan ikke som ambisiøs klubb sitte på gjerdet og kikke på at andre klubber løper fra oss bare fordi vi ikke vil ta del i fremskrittet, sier en talsmann for prosjektet.

Resultatet er ventet å sende sjokkbølger gjennom spillerstallen. For resultatet kan vise seg vanskelig å snakke bort. Er det f.eks. noen som løper mindre enn keeperen?

Det mest spennende er likevel hvem som løper mest.

Er det Morten Solem, slik alle tror, eller er det slik at Solem løper bare når han må? Er det kan hende duracell-kaninen Åsmund Nielsens vedvarende motor som produserer flest lengdemeter?

Hva med Tor Haakon Bjørgum, vil superspissens plutselige og overraskende formtopp resultere i rekordhøye kilometertall?

Er det dessuten noen i IL Tempo som kan nå internasjonale standarder og knekke 10 kilometer-grensen?

I første omgang vil dette være et pilotprosjekt forbeholdt IL Tempo, men med tiden kan det bli aktuelt også å ta med eventuelle motstandere på eksperimentet, all den tid det er interessant å se hvilket lag som løper mest, og i hvilken grad antall km løpt totalt speiler resultatet i kampen.

- I utgangspunktet er vi ute etter å stå sterkere rustet i forhold til motstanderne våre denne sesongen. Men det kan bli aktuelt å ta med noen motstandere, for å ha et relevant sammenligningsgrunnlag også utover oss selv.

De eksklusive resultatene vil foreligge på IL Tempo.no så snart kampanalysen er utarbeidet.