SØNDAG 1. MAI 2011

Sportshjørnet: Første serierunde unnagjort.
T.Ø.H. TIL TOPPS

(Regnbuen og luftslottet) Første serierunde ble innledet med Hitra v T.Ø.H. så tidlig som 9. april, og ble avsluttet med Oppdal - Frøya 2 (bildet) på aprils siste dag. To klare tendenser i runde 1 var hjemmebanefordel og mange scoringer.

Studentene fra T.Ø.H. har hastverk med å spille ferdig vårsesongen og spilte som ett av to lag to kamper i april.

(Hitra - T.Ø.H. 0-4) Lokalavisen Hitra-Frøya skriver følgende om kampen studentene vant 4-0:

Hitra startet best mot økonomistudentene fra Trondheim, men etter at bylaget scoret før ti minutter var spilt falt Hitraguttene mer og mer av. Det hjalp heller ikke at TØH fikk en mann utvist etter en halvtimes spill. TØH puttet ytterligere tre mål før dommeren blåste av i det sure og kalde været i Fillan.

(T.Ø.H. - Leinstrand 4-0) 5 dager senere var det Leinstrand sin tur til å tape med samme sifre. Leinstrand refererer kampforløpet slik:

Dagens motstander struttet av selvtillit etter å ha parkert Hitra 4-0 på bortebane i deres første kamp, mens vi skulle få vår debut i årets 5.divisjon.

1.omgang endte målløst selv om hjemmelaget hadde et visst overtak. Odd Kåre visste frem praktfulle redninger gang på gang.

T.Ø.H kom ut i andre omgang og presset oss langt bakpå, og vi ble kanskje litt overrasket og gjør enkle feil som fører til enkle (dritt) mål. I et desperat forsøk på 0-2 tar vi ut en forsvarsspiller og setter inn en spiss, men T.Ø.H gjør som de vil og parkerer kampen med to kjappe på slutten.

(Tiller 2 - Rennebu 10-0) Basert på fjorårssesongen ble Tiller 2 av mange spådd en hard og vanskelig sesong. I sin serieåpning mot Rennebu beviste laget at de kan bli en seriøs utfordrer til 1. plassen.

Tiller 2 serieåpnet i 5. divisjon avdeling 3 onsdag, og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Rennebu lå lavt fra starten av, og klarte aldri å trykke Tiller godt nok i de strålende værforholdene på Tonstad kunstgress.

Spillende trener Frode Bergmann uttalte følgende til Tiller Media etter kampslutt:

- Vi stiller et sterkt lag i dag, og selv om vi ikke visste så mye om Rennebu før kampen, hadde vi forventet å vinne i dag. Vi gir aldri opp, noe som er veldig bra da vi leder soleklart til pause. Dette lover godt for resten av året, da vi er på rett vei med tanke på opprykk til 4. divisjon. Vi lover å fortsette med kvaliteten på spillet utover sesongen.

Den kanskje største favoritten til avdelingsseieren, Nidelv, åpnet hjemme mot Leinstrand, med kanskje rundens største favorittstempel. Hjemmelaget leverte varene og sørget med det for den 5. hjemmeseieren av 6 mulige sålangt i 5. divisjon avdeling 3.

(Nidelv - Leinstrand 4-2) Et revansjesugent Leinstrand greide ikke å reise kjerringa mot seriefavoritt Nidelv. På Tempe gras måtte "Tractor boys" se seg slått 4-2. Tap nr 2 på rad forklares på følgende vis:

Vi tok ledelsen 1-0 etter en corner fra Bjøru. Nidelv klarerte rett i føttene på vår andre debutant Kay Ivar Bjerkan som satte ballen enkelt imål. Det resultatet sto seg en stund før det samme skjedde på Nidelvs corner, 1-1.

I pausen ble vi enige om å presse høyere, men forsvarsrusk ga både 3 og 4-1 i sekken, men vi ga ikke opp. To skudd i tverrligger og en 100% sjanse misbrukt av Sjøvoll burde gitt bedre uttelling.

Men det viste seg at det var Nidelv som skulle ha dagen sin idag, og resultatet ebbet ut i 4-2.

Hadde vi satt sjansene våre og rettet opp litt bakover så kunne dette blitt en hyggelig kveld, men det var en del positive takter i perioder som vi må ta med oss mot Tiller-kampen på Onsdag.

(Oppdal - Frøya 2 5-2) Et amputert Frøya 2-lag reiste til Oppdal for sin første seriekamp.

Oppdalingen.no sin utsendte reporter Siv Storløkken skriver følgende om kampen:

Det ble en velfortjent 5-2-seier over Frøya 2 i årets første femtedivisjonsoppgjør for Oppdals herrelag. Allerede etter 13 minutter tok hjemmelaget ledelsen takket være Morten Fossland.

Oppdal dominerte totalt før pause. Trener Robert Nimmons hadde gjerne sett både tre og fire flere nettkjenninger, men tilfeldighetene ville det ikke slik. Samme Fossland fortsatte å score etter pause, og sørget for 2-0 drøye fem minutter ut i andreomgangen.

Da begynte det imidlertid å tære på kreftene, og Frøya 2, som knapt hadde hatt noe særlig med muligheter tok over spillet og sikret seg et par mål.

Torgrim Skårsmoen sørget for 3-2 etter rundt 68 spilleminutter, Mikkel Olberg for 4-2 etter et nydelig angrepsspill sammen med Magnus Fossland godt ut i det 72. spilleminutt, mens Mats Teksum sørget for kronen på verket med et skikkelig møljemål til slutt.

Resultater første serierunde:

Følgende kamper spilles i neste serierunde:

• 04.05.11 T.Ø.H. - IL Tempo (19:15 Lade kunstgress)
  • 04.05.11 Rennebu - Oppdal (19:30 Rennebu kunstgras)
  • 04.05.11 Leinstrand - Tiller 2 (19:30 Byneset kunstgress)
  • 05.05.11 Glimt - Nidelv (19:30 Orkanger idrettspark kunstgress)
  • 08.05.11 Frøya 2 - Hitra (16:00 Frøya idrettspark kunstgress)

Også i år vil IL Tempo.no ajourføre seriens toppscorer og kåre årets "Golden Cock." Stillingen vil presenteres så snart Nidelvs målscorere fra kampen mot Leinstrand foreligger.