TIRSDAG 14. AUGUST 2012

Da Håkon Hiller scoret mot Buvik 2 ble han
REKORDGAMMEL
MÅLSCORER

(Romolslia) Da Håkon Hiller satte inn 2-0 scoringen mot Buvik 2 beviste han ikke bare at god vin blir bedre med årene. Han beviste også at alder (og vekt) er et tallbasert verktøy forbeholdt tabloider.

35 år og 182 dager lyder den nye IL Tempo-rekorden.

Tidenes eldste målscorer for IL Tempo.

Den forrige hadde han også selv, men den gangen var ikke alderen høy nok, til at saken i seg selv var sensasjonell nok.

Målet i seg selv var ikke av det atletiske slaget, men tar man i betraktning at det var en spiller nærmere 40 enn 30, som satte fart på, og først avanserte med ball, så rykket seg fri inne i feltet, er det i ettertid nesten skremmende å tenke hvor langt det er til nærmeste sykestue, og at IL Tempo ikke har hjertestarter på benken - noe som skandaløst nok ikke er påbudt i lavere divisjoner.

Som om spillere ikke i 5. divisjon også på pur vilje og faenskap kan bryte fysiske lover og belaste kropper i overkant av det som er fysiologisk forsvarlig.

Hiller opplevde rekordmålet slik:

- Det var en del duellspill på midten etter et utspark fra Kula (IL Tempo-keeper red.anm.). Ballen falt ned bak en av våre egne og Buvik-forsvaret rygget.

Var de redd for farten din?

(latter)

- Jeg tok med meg ballen mot mål, så i øyekroken at Oddi (Odd Iver Røstad red.anm.) startet utvendig venstre.

Hiller får stjerner i øynene, gestikulerer og postulerer videre.

- Oddi gikk venstre, Oddi gikk høyre. Motstanderen en helt annen vei. Jeg hang litt etter, men rykket meg etter hvert fri på bakerste og var plutselig alene.

Røstad var i ferd med å skyte, men fikk plutselig øye på den aldrende tanksenteren (som faktisk er 9 år eldre).

Litt som å få en pasning fra sin egen sønn?

(latter)

- Vel, så tidlig starter vi ikke i Nord-Norge engang, men det var i alle fall en god pasning. Ferdigscora. Jeg trengte bare å pirke den inn.

Helt fra Hiller kom til klubben i 2007, har han snakket om hvilket usammenlignbart og himmelsk spisstalent han har vært. At han har drevet forsvarsspillere landet over til det rene vanvidd med frekke avdriblinger, en fysisk styrke få forunt, et hodespill som reduserer Rune Bratseth til et dådyr og en spilleforståelse og look alá Zidane.

Ifølge Hiller selv var det snakk om bare et tidsspørsmål før den forløsende scoringen kom. Han sier det på den måten fordi de 8 foregående målene har nemlig ikke kommet som spiss, men som midtstopper.

Det forrige for nesten 2 år siden. I 4-3 seieren hjemme over Vanvik. Hiller husker det såvidt. Som om det var en mannsalder siden.

- Ja, det er sant det du sier. Men jeg har ikke fått sjansen. Ikke før nå. Det er på spissplass jeg er best!

(latter)

Men Hiller er sulten på mer.

- Jeg skal kanskje være forsiktig med å garantere for mye, men får jeg sjansen fra det holdet igjen, så garanterer jeg scoring.

Den forrige rekorden hadde Hiller selv, da han var 33 år og 196 dager. Noe som fortsatt ville vært rekord den dag i dag.

Vel og merke om Hiller ikke hadde vært et usammenlignbart og himmelsk spisstalent. En som har drevet forsvarsspillere landet over til det rene vanvidd med frekke avdriblinger, en som har fysisk styrke få forunt, et hodespill som reduserer Rune Bratseth til et dådyr og en spilleforståelse og look alá Zidane.

Bli ikke overrasket om rekorden ikke står seg like lenge denne gangen...