06.07.2006 18:19
Postet av Erik Eikebrokk / EE

...SYKKEL-BLOGG
Tour de France 2006: Uke 1...

Tour de France er nå godt igang med sin første uke. Spurterne får boltre seg i lavlandet på lange, flate strekninger, og gjør opp seg imellom på den siste kilometeren. Som vanlig har det vært flere stygge kræsj og kjente sykkelnavn som Alejandro Valverde, Fred Rodriguez og Erik Dekker er allerede ute av dansen før det første taktskifte. Enda gjenstår fire etapper før vi nærmer oss Pyreneene den 12. juli og det første snev av høyfjell. Da skal sammenlagtrytterne og fjellgeitene for første gang måle krefter.

Favorittene vil forsøke å skaffe seg sekunder på konkurrentene, outsiderne har planer om å overraske og spurterne og hjelperytterne forbereder seg på den første av mange knalltøffe kamper mot klokka og maksmumtiden. Sistnevnte vil plukkes opp av grupettoen, den såkalte bussen, mens favorittene en halvtime foran sykler de tøffeste bakkene med en tråkkfrekvens på 100 omdreininger i minuttet. Dopet eller ikke dopet, jeg gir blaffen, det gjelder uansett å komme seg først til toppen, til mål, spenningen er der uansett. Kanskje burde sykkelsporten gjort som Bode Miller foreslo engang, legalisere doping, da ville alle konkurrere på samme premisser, og det hele ville i alle fall vært rettferdig.

"Legalisering av doping
er neppe veien å gå,


men dopingspørsmålet skal jeg la ligge. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, eller fordi det spørsmålet er besvart så mange ganger den siste uka at mitt svar likevel ikke ville blitt noe annet enn en parentes, men fordi vi foreløpig ikke vet noe for sikkert. Det finnes ingen dopingtester, ingen skyldige. Det finnes en liste med overskriften doping og på denne listen står en hel rekke navn. Ikke bare innenfor sykling, også andre idretter. Ja, for det jeg vet står også Magnus Sarheim og Erik Hoff der. Derfor skal jeg ikke fordømme Basso, Ullrich, Beloki og de andre i underkant av 20 navnene som stod på lista og dermed ikke fikk starte i Tour de France.

Jeg fordømmer resultatet, at jeg og så mange andre, ble fratatt spenningen, de knalltøffe kampene. Kampen mellom Ullrich og Basso, de ville enmannsshowene til Vinokourov. Joseba Beloki, som jeg så for meg skulle ta over showet i ex-Liberty Seguros, laget til Vinokourov. Men det blir det ikke noe av. Ikke fordi vi vet noe, men fordi vi vet at det er noe vi ikke vet, som vi tydeligvis burde visst. Legen heter ikke Sokrates, filosofen, men er en spansk svarte-per som står bak hele greia. Istedet for å ofre sommerens syklende solstråler skulle man kanskje heller gripe problemet ved røttene og brenne medisinmennene på bålet.

"Burde man kanskje grille
Svarte-Per i stedet?


Jeg kommer tilbake med nye sykkelblogger og betraktninger etter hvert. Men nå skal jeg la spurterne utkjempe sin relativt uinteressante kamp om grønn trøye, etappeseire og spurtpoeng, det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg registrerer med et utall dobbelsukk at favoritten Alejandro Valverde er ute med kragebeinsbrudd, men hva dette innebærer for min egen del, vil jeg greie ut om i neste utgave av Tour de France-bloggen.

Husk hjelm, bruk lette gir, ikke ta for mye dop og fuck Johan Kaggestad!
Sykkelhilsen fra Erik Eikebrokk| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde