16.08.2008 20:34
Postet av Emil Hauge / #32

...IL Tempo-popler
Hvorfor skal vi gidde å trene..?

(3T Squash) Jeg vurderte å skrive blogg for et par uker siden, starta så vidt, men merket at det hele dreide seg til gangs i negativ retning og la det fra meg. Så nå begynner jeg heller på nytt og velger å fokusere fremover, fortsatt kritisk, men kort og konstruktivt.

lL Tempo er det beste laget i 5. divisjon! Sånn er det bare. Det er ikke noe å diskutere. Og det er slett ikke første sesong dette er tilfelle. Så hvorfor ligger vi fortsatt og kaver i byens desidert laveste divisjon? Hvorfor får man aldri helt ut potensialet i laget? Dette er spørsmål som ofte er stilt og som er veldig enkelt å svare på, men det kan jeg komme tilbake til om litt.

IL Tempo er det beste laget i 5. divisjon.
Det kan gjerne gjentas. Se på lagoppstillinga fra Kattem-kampen. Vi har spillere med tekniske og taktiske ferdigheter som overgår de aller fleste andre 5. divisjonsspillere. Samtidig har vi en rekke spillere som er forberedt på å, for å sitere Hamrén, løpe gjennom veggen for laget (og for egen tilfredsstillelses skyld). Dette er en kryddermiks som i aller fleste tilfeller skulle tilsvare gourmetfotball. Etter kampen mot Kattem (jo da, de var dårlige, men poenget vurderes fortsatt valid) var det flere av deres spillere som spurte, eller mer ville ha bekreftelse på, at vi toppet divisjonen. Og de lurte også på om vi var en nystartet klubb. Svarene overrasket stort hos de mørbankete blåkledde.

Hvorfor? Fordi de kunne se vi var for gode for 5. divisjon og kunne ikke begripe at det er nettopp der vi har oppholdt oss helt siden klubben ble stiftet helt tilbake i en tid hvor undertegnede fortsatt ikke hadde førerkort. Så hvorfor? Svaret er enkelt:

Vi trener ikke. Trener vi, så møter maks 7 mann opp. Der er grunnen. Trenger jeg utdype? Nei.

Folk syter over at vi ikke har treningsbane. Ingen penger – ingen bane. Ingen sponsor – ingen penger. Er det noen som tar initiativ til å ordne med sponsor? Nei. Jovisst prates det om, men der stopper det. Akkurat som et utallig antall tidligere spilleres store ord før diverse seriestarter eller tidlig i sesongen. Jeg er faktisk ganske tvilende på om en eksisterende treningsbane hadde gjort store forskjellen der vi slapp før sommerferien.

Jeg er ikke i tvil; trener vi ikke resten av sesongen så kan vi glemme opprykk. Langt dårligere lag enn IL Tempo har rykket opp som et resultat av at de kontinuerlig har klart å stille tilnærmet likt lag hver kamp og skapt en spisskompetanse gjennom relasjoner tilrettelagt gjennom, ja nettopp, trening. Og det er dette det handler om. Mange av oss er såpass godt trente at vi strengt tatt ikke trenger felles treninger for å tilstrekkelig kunne hamle opp med de aller fleste på dette nivået, men igjen, det er ikke det dette handler om. Hva dette fenomenet med å kjenne hverandre som spillere kan gjøre for lagets del trenger jeg søren ikke utdype, det skjønner alle.

Så! Tidligere ble det gitt et løfte om et konstruktivt fokus. Så hva kan vi gjøre? Er det for sent? Er vi bare en gjeng som ikke vil annet enn å kun spille kamper og egentlig er tilfredsstilt med å spille i 5.divisjon helt fram til klubbdirektøren mister lysten, og en gang for alle vier all sin fritid til golfen og legger klubben på hylla med fotballskoene?
Selvfølgelig, som i de fleste kollektiv, har vi alle forskjellige ambisjoner, men jeg tror jeg snakker for majoriteten når jeg svarer nei. Lysten til å spille fotball mer enn én gang i uka er nok der og jeg er overbevist om at mange vil opp og møte utfordringer på neste nivå.

Så hva må til? Her er ikke svaret enkelt. Men det må snakkes om, diskuteres, folk må si sin mening, komme med forslag, gi av seg selv på en konstruktiv og kreativ måte fremfor å sitte og riste oppgitt på hodet i en krok...med ryggen til.

Vi er en 5. divisjonsklubb, et kompislag om du vil. Vi spiller ikke i 3. divisjon og har verken oppmenn med boblejakker eller egen treningsbane med varmekabler. Det er ingen av oss som er interessert i å trene 4 ganger i uka, det er nettopp derfor vi spiller på dette nivået. Men opplegget per i dag er bæsj. Rett og slett. Jeg gjentar like voksent; bæsj.

Vi har et kjempelag med de rette vinnertypene og den rette innstillingen. Jeg har aldri før sett et mer lovende IL Tempo-lag. Vi har en kjempesjanse til å rykke opp i år. Så her er min bønn:

Nå må vi ta grep sportslig og utenomsportslig. Vi må tilrettelegge for treninger, med alt det innebærer. Utgangspunktet må være at alle viser at de vil være med å trene. At man er villig til å dra lasset for å kunne tilrettelegge for treninger. Det er ikke store greiene. Litt mer struktur, faste og mer forutsigbare rammer rundt opplegget er alt vi trenger.

Ei trening i uka gutter, det må vi faen meg få til!

Og det tror jeg fort kan være tilstrekkelig for at vi tar det siste stikket i år. Men nå må vi bare ta en skikkelig prat rundt dette én gang for alle. Fort! Bli enige om et opplegg for resten av sesongen som alle kan være tilfreds med. Vi må rett og slett ta oss en prat, folkens. Ikke etter kampen neste uke der folk er i ferd med å dra hjem. Heller f.eks. sette av en time før en kamp. Snarest. Vi er en gjeng menn som bør vise at prat skal få konsekvenser i form av handling. Det er så simpelt. Det er så viktig.

Dette er min mening og mitt forlag til konstruktive grep for resten av sesongen. Jeg påstår ikke å sitte på noen fasit og kan allerede ha irritert mer enn motivert flere. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men det er nettopp derfor jeg mener klubben hadde hatt så godt av å høre flere stemmer. Enn så artig det hadde vært å endelig tatt klubben opp til 4. divisjon, spesielt dersom det hadde vært som et resultat av at vi hadde lagt ned litt ekstra jobbing resten av sesongen for å få det til.

Jeg gleder meg til resten av sesongen folkens. Jeg gleder meg til treningene fremover. Jeg håper så inderlig vi får til å skape en ramme rundt disse slik at folk gleder seg til trening, i visshet om at tilstrekkelig mange stiller opp til at det blir både et sportslig og et sosialt utbytte av det...

#32| Bli en blogger også du | Les andre blogger |