10.06.2005 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #12
- I maktens vesen ligger også dens misbruk...

(Nordslettveien) Jenssens Jørne-redaksjonen (herunder JJ-redaksjonen) ble i kveld sjokkert etter å ha lest referatet fra det forsmedelige tapet mot Lade FK, og følte straks behovet for å tørke støvet av pennen.

"I maktens vesen ligger også dens misbruk" sa Immanuel Kant en gang. Vi i JJ-redaksjonen ser nå at dette ikke var tankeløst vrøvl. IL Tempos åndelige leder, Erik Eikebrokk, har med billig retorikk, skitne slagord og svulstige bibelsitater parkert sine meningsmotstandere i klubben. Han har bedrevet en "splitt og hersk"-teknikk for å svekke utfordrerne. Den fete tassen omgir seg nå kun med en hærskare av ja-folk som hyller hvert skritt han tar og applauderer hver handling han utfører. Styremøtene er rene vekkelsesmøter der han bruker skitne virkemidler som kan skaffe han en større og mer trofast menighet. Dette er et nytt bevis på at makt korrumperer og at absolutt makt korrumperer absolutt. IL Tempo-styret er blitt nikkedukker som tilber han og ser på han som en halvgud.

Vi i JJ-redaksjonen nekter å se på Erik som en frelser, og vi kommer aldri til å bøye oss for falske profetier. Redaksjonen har ikke som agenda å korsfeste denne bleke, selvutnevnte jesuskopien, men sette fokus på de utfordringene vi står ovenfor og veilede massene slik at vi kan ta klubben et steg videre. Selv om enkelte i IL Tempo-styret ugleser JJ-redaksjonen, og aner ugler i mosen straks vi ytrer vår mening, må nå vi i JJ-redaksjonen, som av mange spillere og fans anses som ugla i IL Tempo-treet, trå til med gode råd som vi har fått for vane å strø rundt oss med. Vi føler det må til før båten synker.

DEN BESTE REDEREN?
Å fjerne Erik er ikke løsningen, selv om fansen murrer og krever hoder på fat. Erik Eikebrokk er den med størst hjerte for klubben og har lagt ned uhorvelig mengder av tid og krefter på å bygge IL Tempo-båten. Spørsmålet er dog om den beste rederen automatisk bør være skipper på skuta. Og om det finnes andre løsninger. Vi tror Erik bør være skipper inntil videre, men bli mer lydhør ovenfor sitt mannskap, og behandle alle fair, enten de er matroser fra den gamle IL Tempo II-lugaren eller har hatt status som "ordentlig" IL Tempo-matros lenge.

Erik taler i referatet fra Lade FK-kampen om at vi er en middelhavsfarer. Hva trodde han ville skje med en sløv skipper og et umotivert og slapt mannskap? Denne avdelingen er ingen farefri seilas, det er pirater på alle hav, og det har vi fått merke. Vi kunne slått hvilke som helst røvere tilbake, men vi står ikke nok samlet. Selv Lade FK, et lag vi før har sett på som en gjeng spillere som sivilt er gangstere med skinnjakke, gullsmykker, saggebukser, timberland-sko og slentrende gange. Som snakker gebrokkent med vilje, gestikulerer mye, har en kvinneundertrykkende holdning og en forkjærlighet for våpen. Før har vi ledd av de, men nå framsto de som et mye mer homogent og avbalansert lag enn oss. Et godt lag, altfor godt for IL Tempo.

FOTBALLFAGLIG SKYGGEBOKSING
Men se for deg dette kjære leser:
Et IL Tempo med en fast trening eller to i uka, der vi innser at vi har havnet i en så hard avdeling at vi må spille med vårt beste mannskap fra start hvis det er mulig. Et lag der reservene kommer inn straks folk slunter unna treninger eller ikke yter maks i kamp. Et lag der treneren slår ned på dårlig holdninger, men ikke er rigid og skjønner at kamper tidlig på dagen kan føre til at folk ikke kan komme en time før, uten å ha dårlige intensjoner.

En trener som motiverer og tar en liten pep talk før vi entrer banen. En trener som klargjør i dialog med spillerne hvordan vi skal spille, først og fremst når vi ønsker å slå langt og når vi skal spille kort, siden vi nå har lange baller i hytt og pine uten å ha folk rundt duellen. Videre spillere som skjønner at vi må jobbe hardt for å rykke opp. Spillere som fatter at vi må løpe og vinne andreballer, og at vi ikke får fart på føttene offensivt om vi ikke har det defensivt, uansett hvor vi setter presset. Å videre en kaptein. En valgt kaptein. En høvding som respekteres og være bindeledd mellom spillere og trener. Slik at Erik ikke driver fotballfaglig skyggeboksing, men har en sparringspartner.

IL TEMPO-STUTEN STANGER MED HALEN FØRST
JJ redaksjonen tror alle lesere ville sett for seg en illsint IL Tempo-stut som ville stanget nesten enhver motstand i 4. og 5. divisjon tilside. Nå derimot, stanger IL Tempo oksen med halen og det er et stakkarslig syn. Vi skylder IL Tempo-fansen at vi gjør et helhjertet forsøk. At alle ser seg i speilet, og trår til fram mot "være eller ikke være"-kampen borte mot Ørland. IL Tempo har nemlig ikke mange fans fordi vi er en stor klubb, men vi er en stor klubb fordi vi har så mange fans.

:: Diskusjonsforum ::
Jenssens Jørne - Pekefingerjournalistikk eller sofisme?

 

Arkiv

Forum

Det skjedde