ONSDAG 10. SEPTEMBER 2008

Ole Indergård forteller om sitt skademareritt i "Sportz Illustrated":
"MY STORY"

(Hentet fra Sportz Illustrated) Snart 2 år. Snart 2 år med skader er endelig forbi. Trøbbel med korsbånd, ankler, rygg, prostata, ufrivillig ereksjon. You name it, I had it! Men det er snart historie. Etter at ortopeden svingte skalpellen, røsket ut et par biter av hamstringen, boret litt i bein og teipet fast hamstringen til henholdsvis lår- og leggbein, var marerittet omme. Gutten var på bedringens vei. Dette er starten på noe magisk, sa gutten, og la seg noenlunde tilfreds i sykehussengen.

Helt tilfreds var han dog ikke, anestesien gutten hadde fått hadde gjort hele underlivet følelsesløst. Hele underlivet. Gutten så ned på sin skadde hærfører. “Kom deg opp soldat, Giv akt!” sa gutten. Gleden var overveldende da, men etter noen timer var soldaten KTS (kronisk tretthetssyndrom red.anm.). Ringen var fullbyrdet, magien kunne begynne.
 
Mandag 2.juni 2008, kl. 19.00. Datoen da slitte, mørbankede korsbånd ble erstattet med nye knivskarpe goalgetterkorsbånd. Det skulle likevel ta litt tid før de flunkende nye korsbåndene setter sine spor i historien, men fredag 5.september 2008 starter det som kan være starten på noe vakkert. IL Tempo vs Møllenberg. Gutten drar på seg den vakre gule og sorte drakta, tar på seg støvlene. Pokker! Feil fot, prøv igjen. Drar på seg støvlene, på riktig fot denne gang. Klar for comeback.
 
Seier i comebacket
Dommeren blåser. Kampen er slutt. Solid 8-1 seier til de gulkledde. Den skadeforfulgte fikk sine første minutter med fotball, kun 3 måneder etter operasjon. Tidenes raskeste comeback er et faktum. Gutten er fornøyd, fornøyd med å ha kommet gjennom 30 minutter med knokkelkamp, uten en skramme. Kampformen var rusten, men det var ikke noe annet å forvente. Likevel er det ingen i verden som har spilt bedre enn ham kun 3 måneder etter en omfattende korsbåndoperasjon. Verdens beste. Gutten smaker på ordene “verdens beste”. Herlig!
 
Eksperter og såkalte forståsegpåere mener gutten vil komme tilbake sterkere enn noen gang. Overskrifter vil skapes, pikehjerter knuses og øl vil konsumeres. Gutten er tilbake!

Holder egen skjebne i egne hender
Nå er alt i guttens hender. Planen er å være tilbake i knallform til over nyttår. Da vil det ha gått 7 måneder siden operasjonen. Den tiden vanlige dødelige bruker på å trene seg opp til småjogging, sykling og boccia. Ikke denne gutten, han er spesiell. Det må være de sydhavske genene sier noen. Andre mener det er manipulerte gener fra antiloper, gnu og bison som er årsaken. Svaret finner vi nok aldri ut.

Det siste gutten sa før han hastet videre til treningsstudioet, horehuset, agenten eller campingvogna si var at han så frem til å bli en del av et IL Tempo-lag som ser knallsterkt ut, og som mest sannsynlig bare vil bli bedre og bedre i årene som kommer.

Verden har neppe sett det siste av denne gutten, som tidligere ble kalt "Le Joueur Blessé" (Den skadeforfulgte). Hva hans neste kallenavn blir er for tidlig å spå, men at gutten har potensialet til å gjøre drømmer til virkelighet er det ingen tvil om.