TIRSDAG 12. MAI 2009

Eikebrokk storspilte før uværet slo til for fullt.
Ny seier på iPGA-touren!

(Stjørdal Golfklubb) Til tross for overraskende høyt oppmøte til årets andre turnering på iPGA-touren (ikkePGA-touren red.anm) var det ingen som kunne tukte publikumsfavoritten Erik Eikebrokk på søndag. Tenåringsidolet, småjentenes våte nattedrøm og alle enslige bestemødres hjertebanker storspilte mellom hull 4 og hull 15 på Stjørdal Golfklubb. Da hadde det ikke så mye å så at starten var preget av startnerver og at avslutningen ble kraftig påvirket av uværsbygene som herjet over bygda.

- Det var nervepirrende tider fra siste putten på hull 18 til de siste spillerne avsluttet sine formiddagsrunder. Jeg hadde en relativt god følelse, men at det skulle holde til seier, var mer enn forventet, sier Eikebrokk etter at han har blitt orientert om seieren.

For åpningen var nemlig ikke mye å skryte av for seierherren. Tre-putt og dobbel bogey på et av banens enkleste hull (hull 1, par 3) satte neppe ned oddsen hos bookmakerne. Med påfølgende bogeys på de to neste hullene var det ikke mye som tydet på at dette skulle bli en seiersrunde.

- Jeg ga litt faen da og slappet tydeligvis mer av. Jeg spiller godt i dårlig vær og det hadde ikke noe å si for meg at uværet tok seg opp utover dagen.

Birdiene på hull 6 og 12 var rundens høydepunkt og Eikebrokk spilte faktisk til par mellom hull 4 og hull 14. Poengene haglet og da hadde det heldigvis ikke noe å si at stormkast og veldig vått regn ødela de fire siste hullene. To baller bommet på greenen og én bommet på banen i det hele tatt. Straffeslag, ekstraslag og for mange putter var likevel ikke nok til at de andre spillerne, som jo også måtte spille i uværet, greide å hente inn forspranget Eikebrokk hadde bygd opp i midtpartiet.

Rakk ikke premieutdelingen, men topper money-list'en
Etter at årets første turnering endte med en skuffende plassering under midtsjiktet, har Eikebrokk benyttet den siste uka til å gjøre kraftige byks oppover den såkalte moneylist'en (golfens svar på verdenscup). Etter først å ha feid festlandslagets (dvs. hopplandslaget) Håvard Lie, Daniel Forfang og Morten Solem av banen under midtukas matchplay-spill ble en god golfuke kronet med seieren søndag.

Helvetes stjørdalinger, bygdetullinger og andre skuelystne fikk oppleve at 33 poeng var nok til å vinne med ett poengs margin foran 3 stk som delte 2. plassen. Med dette er Eikebrokk direktekvalifisert til sesongens første major-turnering (Elitematch) som spilles på Stjørdal GK onsdag 20. mai.

Til tross for seieren har det atletiske golftalentet enda ikke mottatt noen premie for seieren.

- Nei, det stemmer, jeg måtte løpe til konfirmasjon umiddelbart etter siste hull. Premie er viktig nok det, men det er ingenting som slår gratis mat og fri børst, humrer Eikebrokk.

IL Tempos utsendte fremmer rykter om at Eikebrokk er en festløve og altfor glad i søtsaker og karbotung mat, noe Eikebrokk avviser på det sterkeste og vrenger av seg t-skjorta med følgende avsluttende kommentar:

- Tror du en slik kropp er bygd på stratosku og blå smurf?

IL Tempos andre, dog adskillig mindre talentfulle og ikke fullt så gjennomtrente, golfspiller, tjukkasen David Thyge Nielsen, endte på en hederlig 17. plass, 7 poeng bak den langtslående og presise vinneren.


PS: Kaptein for hardtsatsende Infoprint Bears, Bjørn Michaelsen, sier i en kommentar at Eikebrokk skal være glad for at han selv ikke var i startfeltet på søndag. Loddet er kastet.

Endelig resultatliste:

Scorekort Eikebrokk/Thyge Nielsen: