MANDAG 18. MAI 2009

Sterke følelser i sving etter dramatisk Kroppan-comeback:
OPPTØYER I SPILLERTUNNELEN

(Regnbuen og luftslottet) Etter at Hallgeir Lund "avgjorde" det dramatiske oppgjøret mellom IL Tempo og Kattem ved å på overtid tildele Kroppan et straffespark de aldri skulle hatt, skal det ha brutt ut opptøyer i spillertunnelen. Det skal ha startet med skittkasting fra en publikummer rettet mot dommer Hallgeir Lund, før Kroppan-spillerne skal ha blandet seg inn. Flere IL Tempo-spillerne skal ha latt seg terge av Kroppan-spillernes oppførsel mot bl.a. publikummeren og latt seg rive med.

Det var da en IL Tempo-supporter brøytet seg vei gjennom publikum for å konfrontere dommer Hallgeir Lund med hans skandaløse dommeropptreden denne dagen at opptøyene utløste seg. Publikummeren skal ha ropt fyord mot dommeren, noe Kroppan-spillerne skal ha besvart ved å vise hysjetegn mot publikummeren og be han finne plassen sin igjen. Da publikummeren ikke lot til å bry seg, skal nye tilbakemeldinger blitt av det ufine og personlige slaget. Flere IL Tempo-spillere skal ha sett seg lei av Kroppan-spillernes utidige innblanding i disputten mellom dommer og publikummer og forsøkt å avverge videre utvikling i saken.

- Jeg forsøkte å hindre at saken skulle eskalere, men når Kroppan-spillerne oppfører seg på grensen til det usmakelige går det en faen i meg og jeg ønsker å konfrontere rette vedkommende ang. språkbruken hans. Vi ble enige til slutt, men jeg forstår at scenene underveis kan ha blitt oppfattet som stygge av nøytrale, sier Ketil Thorsø.

Avviser indre splid
For selv om skuffelsen var stor over 4-4 resultatet og poengtap på overtid, var det mer innstillingen og holdningen til kampen som var det generelle samtaleemnet etter kampen. Fra IL Tempo avvises det dog kategorisk at indre splid på noe tidspunkt eller på noen måte har v
irket i spillergruppa.

- At spillerne viser at de er misfornøyde med å tape, synes jeg er viktigere og riktigere enn at man bare trekker på skuldrene og tenker "vi tar dem neste gang," sier Stian Finckenhagen, som selv havnet i disputt med dommer Hallgeir Lund etter kampen.

Det var etter at opptøyene var på sitt heteste at Fincken lot sinnet sitt gå utover dommer Hallgeir Lund. Men spilleren ønsker ikke å gå i detalj om hva det var han sa til dommeren.

- Nei, det var en sak mellom dommeren og meg. De som var der hørte det, men det er ikke noe resten av verden trenger å vite, sier Finckenhagen og håper med dette å legge saken død bak seg.

Finckenhagen fikk sitt andre gule kort for reaksjonen og må med det stå over kampen mot Vikvarvet.

Dommer Hallgeir Lund sier i en kommentar at han i sin rapport har valgt ikke å rapportere noe utover resultat, gule og røde kort.

PS: Kaptein Bjørn Magnus Iversen sier han er i harnisk over publikummerens innblanding og at IL Tempo ikke stilte i borgertoget i går med flagg, vimpler og hurrarop.