ONSDAG 27. MAI 2009

Robert Preller var ute i kulden i nesten ett år:
- GODT Å VÆRE TILBAKE

(Lade kunstgress) Per dags dato er det bare 12 spillere som har spilt flere kamper for IL Tempo enn Robert Preller. Sammenfallende med Bjørn Magnus Iversens fallende formkurve og reisefeber har Preller fått tillit fra start og 27-åringen har imponert, bl.a. med 3 scoringer så langt. Etter å ha vært ute hele forrige sesong av forskjellige årsaker, sier Preller nå at det å være IL Tempo-spiller er bedre enn noen gang.

- Jeg er i stor fysisk form, veldig bra humør og gleder meg til hver eneste kamp, sier Preller i en sms.

For etter å ha spilt kun én kamp i 2008-sesongen er Preller tilbake i miljøet, et miljø han mener bare vokser seg sterkere og sterkere for hvert år.

- Det er så mye positivitet og idrettsglede at man blir glad bare ved tanken på at det snart er kamp igjen. Jeg tror det merkes på mine egne prestasjoner også. Jeg får lyst til å bidra med alt jeg har, løpe til hjertet dunker dobbelt og krampa ligger ventende rett rundt hjørnet.

Omskolert til indreløper
At Preller er en anvendelig type har historien nok av eksempler på. Han kom til IL Tempo fra Othilienborg foran 2004-sesongen som spiss, men ble allerede året etterpå benyttet oftere og oftere som hardtarbeide indreløper med nese for mål. Foran 2008-sesongen tok han til og med en treningskamp som midtstopper, uten at det er noe å rippe opp i. Denne sesongen har Preller byttet på å spille ving og indreløper, men etter Ivers' negative formkurve og reisefeber har Preller i flere kamper på rad satt sitt preg på midtbanen sammen med Åsmund Nielsen og Vegar Olsen.

Nå tror Preller at IL Tempo endelig kan nå sitt mål om å vinne 5. divisjon...

- Alt er i våre egne hender etter at vi slo Vikvarvet. At Vestbyen slo oss sist er verst for dem. Det er ingenting vi heller vil gjøre enn å knuse den gjengen i siste seriekamp. Vinner vi resten av kampene er det ingen som kan nekte oss gullet, sier Preller med stjerner i siktet.

- Alt er opp til oss selv. Vi er bare nødt til å skjerpe oss litt. Konsentrere oss mer og holde fokuset oppe, også mot presumtivt dårligere motstandere, filosoferer Preller.