ONSDAG 13. APRIL 2011

IL Tempo fortsatt uslåelige på Romolslia kunstgress.
IL TEMPO 7-1 UTLEIRA

(Gåkk) IL Tempo tapte sin allers første kamp på Romolslia kunstgress, en treningskamp mot National 2 i 2009. Siden er det ingen andre som har slått IL Tempo på hjemmebanen. For National 2 gjorde det også i fjor, da i form av aliaset Ranheim 2. På søndag var det Utleira som måtte vende tomhendte hjem.

Etter fadesen mot kompislaget Flatås på torsdag, var det oppgjørs time 3 dager senere. Motstander skulle i utgangspunktet vært Kattem, med 4. divisjonslaget trakk seg i 12. time.

Dermed ble Utleira motstander. En motstander som regnes for å være omtrent på samme nivå som det Kattem ligger på for tida.

Rotasjonsprinsippet som har vært gjeldende hele førsesongen var også gjeldende denne søndagen. Det vil si, det var bare én å rotere med, og han måtte dessuten dømme 1. omgangen etter at oppsatt dommer Thomas Grønbech foretrakk snørrfylla natta før.

Sjokkerende nok var det dommerhateren Tor Haakon Bjørgum som tok ansvar for fløyta. Bjørgum må få mer enn godkjent for innsatsen, til tross for at han overså et par graverende offsider. Dommeren innrømte i ettertid at han overså disse bevisst, for å unngå overdrevent mange stopp i spillet, all den tid en av IL Tempo-spissene tilbragte i overkant mye tid på feil side av offsidelinja.

Bjørgum ville ikke si hvilken spiller han siktet til, men ville ikke avvise at det kunne dreie seg om en spisskonkurrent.

1. omgangen var relativt jevnspilt. Det vil si: Begge lagene var omtrent like dårlige. IL Tempo nøt godt av Vidar Skaget Aunes fravær, og fikk god trening i å holde ballen i laget, på bakken.

1-0 målet kom ut av intet midtveis i omgangen, da Utleiras keeper først var uheldig med et utspill, for så å være uheldig da han slengte seg etter Robert Kristiansens skudd fra 16.

"Robbans" scoring skulle være starten på en ettermiddag han sent kommer til å glemme, og sannsynligvis aldri kommer til å oppleve igjen.

Utleira utlignet kort tid etterpå, på det som etter manges mening var kampens flotteste angrep. Opprulling på venstre, innlegg som sneiet issen til en feilplassert Håkon Hiller, og heading tilbake i hjørnet hvor innlegget kom fra. Lærebok-materiale.

IL Tempo skulle likevel utnytte overtaket og omsette høyt ballinnehav i tellende resultat. Robert Kristiansen skulle igjen være sentral.

Et innlegg fra venstre var ment mot Magnus Nielsens skalle, men en snei fra en forsvarer fluktet ballen videre til en totalt feilplassert Vegar Olsen, som vanskelig kunne unngå å score.

2-1 til pause og Haaken la fløyta på hylla for denne gangen og entret banen som høyre flankespiller i en slags 4-4-2 formasjon.

Utleira, som hang relativt godt med i 1. omgang, ble løpende mye imellom de siste 45 og det var etter hvert kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

I en god IL Tempo-omgang var det først Thomas Mjølhus som elegant(?) styrte et innlegg fra Robert Kristiansen i bue over keeper og i langjørnet, før Morten Solems løp endte i scoring alene med Utleira-keeperen.

De tre siste målene var det også Robert Kristiansen som skulle stå bak. To av disse ble scoret av Vegar Olsen, som igjen var helt ute av posisjon, og en volleyperle fra Magnus Nielsen. Sistnevnte fikk sin etterlengtede revansj etter en bom alene med keeper i 1. omgang som kun har sin like i en eller flere av Robert Prellers legendariske misser de siste sesongene.

Resultatet lyver ikke, men motstanderen var ikke i nærheten av det IL Tempo møter i 5. divisjon avdeling 3 denne sesongen. IL Tempo fikk likevel nyttig sparring og god trening i formasjon og offensivt spill, selv om Utleira til tider gjorde det litt for enkelt.

Laget 4-1-2-3: Tor Martin Olsen (Ketil Thorsø) - Andreas Thyge Nielsen, Thomas Mjølhus, Håkon Hiller, Ketil Thorsø (Tor Martin Olsen) - Vegar Olsen - Bruno Coelho, Morten Solem - Magnus Nielsen, Yavus Akbina, Robert Kristiansen
Innbyttere: Tor Haakon Bjørgum