ONSDAG 11. MAI 2011

IL Tempo-festival på Hitra Idrettspark lørdag kl 15:00
DETTE ER HITRA

(Regnbuen og luftslottet) Lørdag kl 15:00 spiller IL Tempo bortekamp mot Hitra FK for første gang i klubbenes historie. IL Tempo markerer anledningen på høyverdigste måte og arrangerer fotballfestival. Festivalen varer fra kl 15:00 til omkring 16:40, avhengig av antall tilleggsminutter.

Topp møter bunn, aristokrat møter proletar, by møter land, hus møter hytte. Urban utelivselite møter selvutnevnt bygdemafia, eller tenåringsklubb, om du vil. Tabloide analogier er det flust av. Det kan bli litt av en fest på Hitra Idrettspark førstkommende lørdag.

I alle fall for bortelaget, som forlengst har planlagt feiringen.

Sportslig leder Erik Eikebrokk forteller at IL Tempo forespurte om å leie Hitra i en hel uke for å arrangere kick-off party, men at planene ble skrinlagt da IL Tempo ikke fant øya på Norges-kartet.

Nå viser det seg at øya ligger et sted ute i Trondheimsfjorden. Men IL Tempo har ingen intensjoner om å bli værende lenger enn nødvendig.

- Nei, vi blir så lenge vi må. Raskeste vei inn, raskeste vei ut. 3 poeng på 3 timer, sier Yavus Akbina som hastet hjem før tiden, fra tyrkisk laseroperasjon, for å få være med på moroa.

Og nærmest garanterer scoring

- Det blir mye enklere å score mål nå som jeg ser målet, forsikrer Akbina, som sesongdebuterer lørdag etter den plutselige hjemturen.

Spørsmålet er om han også får øye på medspillerne.

Akbina har fortsatt til gode å slå en pasning i IL Tempo-trøya.

Hitra FK, på sin side, har fått en katastrofal start på sesongen, med to knusende nederlag, mot henholdsvis T.Ø.H. og erkefienden Frøya 2.

På lørdag kan det bli enda styggere. Når seiersvante IL Tempo kommer på besøk. Spørsmålet er om Hitra i det hele tatt vil kunne utnytte den såkalte hjemmebanefordelen.

Antall besøkende på lokalavisen Hitra-Frøya sine nettsider de siste dagene, etter en rekke IL Tempo-oppslag, tyder på at lokalsamfunnet forlengst har knyttet IL Tempo-stjernene til sine bryst.

Noe ikke minst tilbakemeldinger fra kvinnelige fans, i kommentar-feltet, bekrefter.

Buing fra hjemmesupporterne mot slutten av hjemmekampen mot T.Ø.H. mer enn tyder på at lokalbefolkninga er misfornøyd med det de har sett så langt.

Og at det kanskje er på tide med et nytt favorittlag på øya.

Litt som tilstanden har vært på Mausundvær i årevis. Hvor IL Tempo forlengst har forbigått det lokale laget Mausund i antall fans.

Likevel tar ikke IL Tempo lett på oppgaven.

- Alle kamper lever sitt eget liv, begynner den relativt PR-kåte Tor Martin Olsen å lire ut av seg.

Før han blir avbrutt av Robert Preller, som er mer rett på sak.

- 3 poeng på 3 timer! Raskeste vei inn, raskeste vei ut, skråler Preller. Sitat-glad.

Analogiene er mange - og tvetydige...

- Inn og ut, inn og ut, bekrefter Magnus Nielsen, og gliser, uten helt å tenke over hva han sier.

- Gratis skjenk og gratis benk. Det e itj fest uten skinnvest og det bli itj nach uten hasj, sier familiemannen <fjernet red.anm>.

En IL Tempo-spiller lurer på om det er mobildekning på øya.

En annen lurer på hvor Hitra er, og om det selges billig snus, kjøttboller og svinefilet der.

Tor Haakon Bjørgum forstår ikke hvorfor et juniorlag stiller opp i seniorklassen, mens Ketil Thorsø hele tiden har trodd at Hitra var et jentelag og at det var derfor han meldte seg på turen.

- Fotballen kommer helt i annen rekke, sier Thorsø, som har lett for å sammenblande avisoverskrifter. Med blokkbokstavene fra IDOL 2001 friskt i minne.

En lett indignert Vidar Guttormsen avviser påstander om at han ikke er sjøvant og at han blir mest å henge over rekka.

- Sludder og vås. Jeg vet hvor ryktene kommer fra, og spørsmålet må jo være hvorfor vedkommende som har plantet dem, er den eneste som velger å kjøre bil til kampen. Forsvarsspilleren raser fra seg med dårlig skjult insinuasjon.

(Tor Haakon Bjørgum, Vidar Jenssen og Vegar Olsen kjører bil til kampen...)

Den ellers så samvittighetsfulle "konglemannen" hiver seg også med på den verbale en-veiskjøringa.

- Har hørt rykter om at Hitra-spillerne reiser med sivbåt. Vi får håpe vi ikke passerer dem på veien. For å få kjøretillatelse med 400-hesterne fra brygga på Solsiden måtte vi først sende ut flomvarsel, vitser førstereisgutt Åsmund Nielsen, tydelig stolt over å skulle reise på tur med de store gutta.

Gliser bredt. Overlegent fornøyd med egen stand-up komikk.

Avholdsmennene Tor Martin Olsen og Yavus Akbina stiller seg svært skeptisk til alkoholkulturen som hersker på øya. Som såkalte 24-timersutøvere frykter de for et evt. drikkepress.

- Jeg har lest avisartikler om 14-åringer som ligger på bakken, kjempefulle og med kjolen dratt oppover magen, grøsser Olsen.

Mens den single Akbina bare gliser. Og fikler med fotoapparatet sitt.

- Har dæm Facebook i Hitra?

Dokumentasjon er helt avgjørende for sakens troverdighet. Tidenes raskeste bortepoeng. 3 poeng på 3 timer.

Be there, do that. Og husk kart og kompass!

For hvor er egentlig Hitra?