FREDAG 16. SEPTEMBER 2011

Jo Espen Darell ble utvist i "seriefinalen" mot Tiller 2:
- SKJØNTE AT DET RØDE KORTET KOM

(Browndale) Lørdag 10. september var det duket for "seriefinale" på Romolslia kunstgress mellom IL Tempo og Tiller 2. Med hjemmeseier ville IL Tempo klatre helt opp i ryggen på serielederen og for alvor skape spenning i opprykkskampen. Den spenningen ble utløst tidlig - med Jo Darell som en av hovedpersonene.

På stillingen 0-1, 20 minutter ut i 1. omgang, laget Darell straffe som bakerste mann - og ble utvist.

- I ettertid synes jeg det var strengt idømt. TV-bildene viser jo klart at Vegar (Olsen red.anm) står nesten på mållinja.

Darell mener dette er enda et eksempel i rekken som underbygger argumentasjon om at det er på tide med en ny regeldebatt.

I regelverket heter det at det skal gis rødt kort hvis en angrepsspiller blir fratatt en opplagt scoringsmulighet.

- Hva er en opplagt scoringsmulighet? undrer Darell.

Darell forklarer at nærmest alle straffesituasjoner i seg selv er opplagte scoringsmuligheter.

- En spiller som blir tatt i skuddøyeblikket midt foran mål, på 10 meter. Er ikke det en opplagt scoringsmulighet?

Det er nemlig ikke slik at det å felle noen som bakerste mann automatisk medfører rødt kort - slik det var tidligere.

- Nei, og det er jo vel og bra. Da skulle jo alle som felte noen nede ved cornerflagget, og lagde frispark der, egentlig blitt utvist. Men regelen er fortsatt uferdig.

Uferdig, og ikke minst inkonsistent.

- Dommerne er ikke den skyldige parten her. De er like rådville som vi er.

Darell har opplagt et poeng.

Og kan tillate seg å undre seg enda en uke, ettersom han er suspendert, om hva egentlig en "opplagt scoringsmulighet" er.

For hva om det plutselig var Åsmund Nielsen som var alene med keeper. Ville det ha vært en opplagt scoringsmulighet?

På lørdag spiller Åsmund Nielsen sin 43. IL Tempo-kamp uten scoring.