Velkommen til IL Tempo

 


05.04.2011 00:18*
Postet av Erik Eikebrokk / EE

...Thailandske vers
Et kjærlighetsepos - del 2

2. Forberedelsen

Jeg har vanskeligheter med å ta han alvorlig der han sitter på sin lille krakk og daller seg foran speilet. Med øvet hånd pomadiserer han håret slik at det ligger perfekt krummet over den stadig tydligere issen. Ansiktet gnir han inn med dyre hudkremmer og kammer den lille mustasjen og kinnskjegget, før han helt til sist legger siste hånd på verket ved å puffe parfyme fra en flakong, for deretter å forsiktig løfte hodet sitt inn i tåken av duft, slik at odøren ikke skal bli for påtrengende.

Han var 30 år og fortsatt singel. Etter å ha levet de siste 10 årene i sus og dus, ferieret på russeryachter, spist dråpekanapéer med fiffen og elsket med skuespillerkvinner under tropenetters palmetrær, skulle han skrive de første kapitlene i boken om resten av sitt liv med nyere adjektiver. Det løsslupne og utsvevende livet var utvilsomt attråverdig for folk flest, men hedonisme er øyeblikks lykke og hedningen konstant ulykkelig. Etter kvelden i kveld skulle han for godt trekke seg tilbake fra heden og nyte sitt otium i fred.

...

Nypressede benklær henger kant i kant på hengere i skyvedørsskapet, ved siden av hans stadig mer fasjonable og generaliske frakker. I dag har han på seg hvite ridebukser til sorte støvletter og en hvit frakk med høye krager og lange ermer, med svulstige broderinger i gulltråd, sydd av thailandske jomfruhender. Det sies om ham at han får alle sine klær sendt til et barnefengsel syd i landet fordi gullbroderingene er så detaljerte at kun de minste barnehender kan sy dem, men dhar jeg ikke lykkes i å få bekreftet.

Selv om han av natur er ekstremt opptatt av sitt toalett og utseende, på nippet til det forfengeligste forfengelige, er det i dag en helt spesiell anledning som gjør han ekstra flid med sine forberedelser. Han har nemlig bedt til bords, på det eksklusive, sorte bakrommet på Bangkok Hilton, det han håper er sin blivende hustru.

Historien han akter å forelegge henne er så fantastisk, så utrolig, så nøye forberedt at han håper at dette hans skriftemål skal forene uforenlige sjeler i evigheten og gjøre to til én for alltid.

* lokal tid