Velkommen til IL Tempo

 

MANDAG 7. FEBRUAR 2011

Pressekonferanse på Åsheim:
KREVER HAUGE I BYTTE MOT OLSEN

(Åsheim) Et fulltallig pressekorps, med Trønderfotball.no i spissen, ventet i spenning på å få bekreftet Vegar Olsens overgang til Kattem kl 09 mandag morgen. Til deres store skuffelse var Vegar Olsen ikke engang til stede, for nå krever IL Tempo Emil Hauge i bytte mot tøffingen fra Romemyra.

IL Tempos presseattaché Kent Stian Holmli, for anledningen innkalt til å redegjøre for sakens siste utviklinger, meddelte at jurister, på oppdrag fra IL Tempo, hadde funnet et smutthull i Vegar Olsens kontrakt med klubben.

- Ja, det stemmer. I Olsens kontrakt finnes det ingen klausuler om nedrykk, men derimot en klausul hvor det heter at han kan gå vederlagsfritt til annen klubb dersom IL Tempo ender som ett av de tre nederste lagene på tabellen.

Noe som ikke var tilfelle.

Laget rykket ned, men dette var i det hele pga. Fotballkretsens store omveltninger i divisjonssystemet. IL Tempo endte som nummer 4 på tabellen, og mener seg derfor nå berettiget en form for erstatning fra Kattem.

Og erstatningen kommer neppe som noen overraskelse. For allerede på torsdag, dagen etter at Kattems interesse for Vegar Olsen ble gjort kjent offentlig, sendte IL Tempo brev tilbake til Kattem angående en overgang for Emil Hauge.

Kattem unnlot å besvare henvendelsen, men nå later det til at IL Tempo tvinger Kattem ut i en dialog med spilleren. I alle fall om Kattem virkelig har til hensikt å gjøre alvor av planene om å hente Vegar Olsen til klubben.

Sportsdirektør Holmli forklarte:

- Kattem har fått en 24 timers frist til å imøtekomme IL Tempos krav og gå inn i en eventuell dialog med spilleren. Skulle ikke Kattem komme til enighet med Hauge om byttehandelen, vil IL Tempo istedet kreve 45 000 NOK som kompensasjon.

Kattem har på sine hjemmesider orientert om at spennende ting er i ferd med å skje på spillerfronten og at det gjelder å følge med i dagene som kommer.

Men skulle klubber og spillere fortsette å steile på hver sin front kan det velte hele overgangen og med det markere slutten for vinterens desidert lengste overgangsdrama.

IL Tempo avanserte i helgen til kvartfinalen i Magnar Lundemos Minnecup, mens Kattem ble slått ut allerede i 1/16 delsfinalen. Det er likevel ikke ventet at denne tydelige forskjellen i sportslig styrkeforhold mellom klubbene skal påvirke Vegar Olsens beslutning om å signere for Kattem.

Erik Eikebrokk, som ledet IL Tempo fra sidelinjen i helgens cup, skal etter kvartfinaletapet for Stjørdals/Blink ha takket spillerne for innsatsen med klemmer og solide håndtrykk. Eikebrokk offentliggjorde som kjent på fredag at han kommer til å trekke seg fra alle IL Tempo-verv om Olsen forlater klubben.

Det har ikke lyktes IL Tempo.no å komme i kontakt med Emil Hauge angående en eventuell byttehandel. Men Hauge skal ha meldt plutselige forfall til både Kattem- og IL Tempo-treninger denne uka.