Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 8. FEBRUAR 2011

Vegar Olsen med dramatisk U-sving i pikant overgangsdrama:
- BLIR I IL TEMPO!
(FOR ALLTID)

(Romemyra) Vegar Olsen bestemte seg i dag for å skrive under på en ny, og sterkt forbedret, kontrakt med IL Tempo. Dette skal være den andre livstidskontrakten Olsen skriver med klubben. Den første med Judas-blekk i 2005. Den siste, i 2011, med sitt eget blod.

En av vinterens lengste og mest dramatiske overgangssaker var ventet å komme til sin ende mandag, etter at Kattem annonserte at de ville avholde en pressekonferanse på Åsheim, for der å presentere sin til nå sterkeste tilvekst til 2011-stallen.

Slik skulle det ikke gå.

IL Tempo nektet å slippe Olsen vederlagsfritt, og krevde Emil Hauge i en ren byttehandel. Kattem fikk 24 timer på seg til å komme opp med et tilsvar til IL Tempos forslag:

Byttehandel eller 45 000 NOK i overgangssum.

Det var aldri ventet at Kattem skulle anerkjenne sistnevnte løsning, da hele dugnadsbudsjettet for 2011 allerede skal ha blitt brukt til å finansiere Roar Strands engasjement på damesiden i klubben.

Men kl 09:00 tirsdag formiddag, én time før Kattems frist gikk ut, skal Vegar Olsen selv ha tatt kontakt med IL Tempo for å orientere klubben om at han likevel ville bli værende.

Olsen skal i en kort kommentar ha uttalt at han ønsket å få en endelig slutt på spekulasjonene omkring hans person og videre fremtid, og at det ville være til det beste for alle parter om sakens punktum nå ble satt.

Dermed er det Emil Hauge som ser ut til å sitte igjen med Svarte-Per, som den store taperen i overgangsdramaet. Det har lenge versert rykter om at Hauge har ønsket seg bort fra Kattem på grunn av klubbens manglende ambisjoner, og 30-åringen har allerede rukket å prøvespille for en rekke klubber, med Kolstad som den mest attråverdige.

Spillerens søken etter ny klubb har inntil nå vært mislykket, men en av Hauges nærmeste bekjente skal i fuktig omgang med indre IL Tempo-kretser ha sagt at Hauge nå hadde innstilt seg på spill for IL Tempo i mangel på noe bedre.

Kattem er neppe fortrolig med å fortsette samarbeidet med en spiller som egentlig ønsker seg bort, og det spekuleres i om Kattem senere denne måneden vil løse Hauge fra sine forpliktelser med klubben.

IL Tempo-lobbyist, Kent Stian Holmli, sier at IL Tempo ikke har økonomiske midler til å dekke Hauges kontraktskrav, ettersom størstedelen av klubbens likvider skal ha blitt låst i forbindelse med refinansieringen av Vegar Olsens nye langtidskontrakt.

Det blir derfor spekulert i om bedriftslaget Turbo kan bli Emil Hauges nye klubb.

Den til vanlig mediesky Vegar Olsen har bekreftet overfor IL Tempo.no at han kommer til å besvare alle spørsmål stilt, i et etterspurt "Tett på Nett" onsdag formiddag, eksklusivt for IL Tempo.no.

Kommentar-feltet under kan allerede nå benyttes til å sende inn spørsmål eller til eventuelt andre formål.